· 

Relatieverslaving

Wat is een relatieverslaving... 

 

Een relatieverslaving is niks meer dan dat je bevestiging uit jou zelf zoekt om je gezien en  gehoord te voelen maar ook om liefde te voelen en bevestigen dat er iemand van je houdt. 

 

Vaak uit zich dit in please-gedrag en please-gedrag houdt in dat jij je zo aanpast, jezelf traint eigenlijk in de ander van alle behoeften te voorzien in wat jij denkt dat iemand anders nodig hebt om jezelf goed te voelen. Wanneer jij pleased, zoek je eigenlijk de bevestiging van dat iemand anders jou wel goed vindt en van jou houdt. 

 

Onbewust heb je je tentakels uit staan en ga je de ander voorzien in wat zij nodig hebben, waarbij jij jezelf en je eigen behoefte wegcijfert. Het is een visuele cirkel, want jij voorziet de ander in wat zij nodig hebben.. zij zien jou even en geven jou de bevestiging van dat jij goed bent en door die bevestiging krijg jij het gevoel dat zij van jou houden, alleen dat gevoel duurt maar eventjes, dus ga jij steeds meer van jezelf geven en pleasen om dat gevoel terug te krijgen. Zo verlies je jezelf! Want je hoort jezelf te voorzien in je eigen behoeften, maar omdat de ander voor jou gaat cijfer jij je eigen behoeften weg. 

 

Vaak vraag je dan weer onbewust om je eigen behoeften (die ergens worden vergroot terwijl je dat niet wilt, want jij denkt dat je het niet waard bent om die behoeften vervult te krijgen, dus probeer je die weg te drukken, alleen alles wat je wegdrukt komt juist omhoog om naar te kijken), omdat jij ook behoeften hebt en meestal gaat de ander jou die behoeften niet geven of net even een klein beetje om jou daar te houden. Dit is toxisch gedrag vanuit een wond.

 

Omdat jij je eigen gedrag niet ziet en de liefde van iemand ander verlangt, blijf je ook de schuld bij de ander leggen.. De ander waardeert jou niet voor wie je bent of respecteert jou niet voor wie je bent.. Uiteindelijk stop je met deze relatie en hoop je in de volgende met hetzelfde resultaat. 

 

Het stopt pas wanneer jij jezelf gaat zien! BEWUSTWORDING

 

Jezelf gaat waarderen, respect hebt voor jezelf en je eigen gevoel en jezelf liefde gaat geven.

Alles start bij jouzelf en iemand anders kan jou pas gaan zien wanneer jij jezelf ziet. Iemand anders kan jou pas geven, wanneer jij jezelf oprecht kan geven en iemand anders kan pas echt van jou houden, wanneer jij van jezelf houdt. 

 

Ook ga jij mensen pas zien voor wie zij echt zijn, wanneer jij jezelf gaat zien voor wie jij bent. 

 

Ben jij je bewust van je eigen gedrag?

 

  1. Zit jij nog steeds in een relatie die niet goed voelt? (Leer je gevoel te voelen)
  2. Vraag jezelf eens af waarom jij in die relatie zit?
  3. Is dit wat jij denkt dat je verdiend?
  4. Is het gevoel van liefde wat jij hebt gemist ergens in je leven, dat jij wil opvullen met de liefde van iemand anders?
  5. Wil jij je gezien en gehoord voelen?

 

Leer dan eerst eens je eigen waarde te bepalen en de liefde voor jezelf te vinden door voor jezelf te kiezen. Geef jezelf wat je nodig hebt en niet iemand anders wat diegene nodig hebt om jezelf even beter te voelen.

 

Je kan iemand niet meer van jou laten houden door nog meer van hun te gaan houden. Je kan alleen iemand van jou laten houden door van jezelf te gaan houden.

 

Dat is oprechte liefde, Geven omdat je het wil en niet omdat je het nodig hebt. Niet geven vanuit de angst om iemand te verliezen, maar omdat je oprecht wil geven vanuit je hart. Dat kan alleen wanneer jij jezelf oprecht kan geven. 

 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0