· 

Gezondheid omgedraaid

Dus er zijn artsen? Waarvoor eigenlijk? oh wacht; iemand heeft zijn arm gebroken en het zal behandeld moeten worden. Ja, dat is het! Ik hoop dat het niet zo is dat deze artsen ook nog opgeleid zijn om 'medicatie voor te schrijven'. Want dat gebeurt! 

 

Toen ik ongeveer 13 was kreeg ik 'af en toe' ontzettende jeukbulten wanneer het vochtig en warm was en ik flink gefietst of gesport had bijvoorbeeld. Dus ik naar de huisarts, die geen raad wist. Maar van te voren had ik zelf al wat onderzoek gedaan in onze Groot Medisch Encyclopedie. Daar vond ik het fenomeen 'Netelroos'. 'Ja, dat zou best kunnen' was ook het antwoord van mijn huisarts. 

 

Dus, veranderde mijn beeld (bewustheid) over wat de rol is van een huisarts. Overigens, ik respecteer eenieder in hun maatschappelijke carrière uiteraard.

 

Gebeurt het bewust? I don't know. In ieder geval hoop ik met deze blog mensen 'bewust' te maken van hun leven, werk en life purpose.

 

Voorbeeld twee betreft een tennisarm doordat ik te hard en te lang getraind had. Mijn huisarts had me ook weg kunnen sturen en zijn honorarium kunnen opstrijken met een simpel advies 'doe ff twee weken niets" of 'ga wat minder hard en lang trainen'. Maar nee, ondertussen had ik al een spuit in m'n elleboog en kon ik zonder advies naar huis...(ik had er nog wel een paar weken last van). op m'n werk leerde ik dat een huisarts dus best 'graag' een spuit geeft of medicatie..Waarom? GELD(?) Weliswaar wederom onbewust. Jammer, maar zo werkt de wereld..Ondertussen niet vergeten te leven en te genieten:-)

 

Maar hoe zit het met al die andere artsen? Allemaal een basiskennis medicijnen is wat je mee krijgt tijdens je opleiding Geneeskunde. Ik vraag me af of het niet achterhaald is? We leven in 2022 waarin het bewustheid enorme vlucht aan het nemen is. Krijgen ze ook les in ethiek vraag ik me af.

 

Als je dit leest, denk je dan ook aan je eigen bewustheidsniveau? 

 

Om maar terug te komen op de titel, Gezondheid omgedraaid?, wil ik nog doorgaan over de rol van iemand die medicijnen heeft gestudeerd. Vraag eens aan je huisarts/arts waarom hij/zij medicijnen heeft gestudeerd. Als het niet om de grote verdiensten ging, kan het ook zijn dat ethiek een belangrijke rol heeft gehad in de beslissing voor de studie.

 

Anyway, wordt vervolgd

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0