· 

Het leven leven

Mensen zijn zo geconditioneerd in dingen uitstellen, dat ze vergeten te leven.

 

Vaak denken mensen als ik dit en dit doe word ik gelukkig, als dit en dit veranderd word ik gelukkig, als ik dit en dit heb word ik gelukkig, maar wanneer ga jij jezelf eens nu gelukkig maken. Wanneer ga je beginnen met je innerlijke jij gelukkig te maken? 

Wanneer is het moment dat je besluit dat je eigenlijk alles al hebt in het moment dat je nu leeft en in dat moment gelukkig te zijn met wat je nu hebt. 

 

Kijk je liever terug wanneer je oud bent en dan denken ik wou dat ik dit en dit had gedaan of ik wou dat ik gelukkiger was in het moment en mezelf beter heb kunnen vervullen. Geluk is niet uit jou, geluk zit in jou. Het leven leven is niet straks, maar is nu.

Als je denkt dat het beter wordt wanneer je op een ander plek in het leven staat dan dat je nu staat, zal jij je geluk altijd voor je uit blijven schuiven. Er is geen andere en betere plek dan de plek en het moment dat je nu leeft. De keuze om gelukkig te zijn is nu. Leer om je leven nu te leven en niet straks. 

Iedereen heeft de kans om hemel op aarde te leven en toch kiezen mensen er vaak voor om geleefd te worden. 

 

Vaak creëren mensen hun eigen lijden, door zichzelf aan te passen, niet uit te spreken, niet voor zichzelf te kiezen, niet in het moment te zijn, dingen uit te schuiven in wat ze graag willen. Zij laten hun gedachten en angsten hun leven bepalen en denken dat het ooit beter zal worden met deze gedachten gang. Je bent al daar waar je hoort te zijn en je blijft nog steeds denken dat je niet daar bent waar je hoort te zijn. Wanneer ga jij leven en gewoon dankbaar zijn met het leven. Zit je in een nare situatie, dan ben jij de enige die daar iets aan kan doen. Al lijkt alles zo uitzichtloos, het gebeurd voor jou, want jij bent de enige die deze situatie voor jouzelf kan veranderen en kan gaan leven voor jou. 

 

Het leven is er namelijk om hem te leven, niet om af te wachten, niet om uit te stellen, maar om te doen wat jou gelukkig maakt.

 

Wanneer start jij met leven?

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0