· 

Alles wat je meemaakt

Alles wat je nu mee maakt is om je voor te bereiden op je toekomst. 

Vaak wordt vergeten dat er lessen te leren zijn en ziet iemand alleen het negatieve in een situatie. 

 

Het zijn fases van ontwikkeling, door pijn toe te laten en te voelen ontwikkel je en leer je voor de volgende fases in je leven. Door het negatieve gevoel willen ze vaak snel er vanaf en het niet meer voelen, geduld raakt op en gaan haasten, snelle conclusies trekken en zien wat ze willen zien.

 

De kunst is om in alle situaties even een stap terug te doen. 

Neem jezelf uit de situatie en kijk even naar alle poppetjes op dat moment, schrijf. Schrijven kan helpen om een situatie helder te krijgen, ook al is het op dat moment negatief. 

In situaties van pijn moet je leren geduldig met jezelf te zijn, je gaat door je schaduw kant. 

Deze kant van jezelf is om te accepteren, als je hem accepteert en stopt met vechten tegen jezelf, zal je licht gaan overheersen. Betekent niet dat deze kant verdwijnt, betekent dat deze kant minder zal worden, omdat je lief voor die kant bent. 

 

Door te schrijven help je je zelf door je gevoelens en kun je later goed begrijpen wat je nu precies hebt gevoeld en ervaren. Het houdt je in het moment zodat je het overzicht voor jezelf duidelijk krijgt. Waardoor je jezelf meer grond in je lichaam. Gronden is letterlijk in je lichaam zijn hier in het moment. 

Door de lessen te leren vanuit je situatie groei je voor de volgende fase, zo ontwikkel je steeds verder. Zo doorloop je je triggers en kom je tot de kern. 

Je leert steeds meer met je eigen gevoelens omgaan en je leert je grenzen en energie te bewaken. Je leert dat het niet nodig is om situaties energie te geven, maar dat je jezelf energie leert te geven. 

 

Door de pijn vergeet je dat je aan het ontwikkelen bent, maar je wil eigenlijk niet je ontwikkeling missen, het is een prachtig geschenk dat het universum aan jou geeft waar je dankbaar voor mag zijn. Je wil graag begrijpen waarom dit allemaal gebeurd, maar misschien moet je leren accepteren dat je aan het ontwikkelen bent en leren het geschenk van ontwikkeling van het universum te ontvangen. Het betekent dat je zaadjes aan het leggen bent, een voorbereiding een sterkere omgeving aan het creëren bent, een betere versie van jezelf en misschien betekent dat dat je dingen/ mensen/ situaties moet kwijt raken om ruimte te creëren voor de volgende ontwikkeling, voor de volgende fases in je leven. Wanneer je accepteert, leert, groeit, ontwikkeld, grenzen stelt, focus terug brengt naar het nu moment, focus terug brengt naar jou, energie gaat geven aan jou in jou behoeften, in wat jij nodig bent, met geduld, liefkozing naar jezelf, breng je jezelf in een hogere staat van leven. Het leven is namelijk om te leven, om te doorgaan. Deze ontwikkeling is een cleansing een reiniging voor jezelf, het is om kennis te krijgen voor jezelf, om je bewust te worden, om te realiseren dat sommige mensen niet in je leven horen. Dat ze hier op dit moment zijn om nu van te leren, maar om daarna los te laten omdat ze niet in de volgende ontwikkeling horen, niet in de volgende fase van het leven. Ze horen daar niet. 

 

Je wil een fase van ontwikkeling niet missen, je klaagt er misschien over, maar je neemt het mee als les, als geleerde kennis in de volgende fase van je leven. Alles wat je hebt geleerd, kun je toepassen want die kennis heb je opgedaan. Daarom is het schrijven over je ontwikkelingen, gevoel en kennis belangrijk, zo dat je gaat overzien, onthoud wat je hebt geleerd, achter laat wat je achter moet laten en niet terug valt in oude patronen. Zo kom je verder en verder en verder en verder.

 

De pijn van wat je nu ervaart kan je laten ervaren dat je het verschrikkelijk vind in waar je nu bent, het kan je alleen het negatieve laten zien, maar zonder negatief is er geen positief. Je wordt er namelijk sterker door, je gaat het beter zien, je hoofd wordt helderder, je licht gaat meer schijnen, je wordt bewuster, je hart heelt, je gaat dingen zien voor wat ze zijn, je kan gaan zien welke keuzes je zelf hebt gemaakt waarbij je je gaat realiseren dat het niet het beste voor jou was, dat jij er niks aan had, andere mensen hadden misschien iets aan jou keuzes, anderen kregen misschien het beste van jou, maar je gaat zien dat jij niet het beste van hun kreeg en in situaties bent blijven hangen door bepaalde keuzes die je hebt gemaakt. Loslaten niet vasthouden. Beleef je ontwikkeling en ga er echt doorheen, Wees je bewust en probeer het niet te haasten of weg te drukken, probeer het niet over te slaan om dat je geen geduld hebt met jezelf. Wees je bewust van als je iets wil ontvluchten, je dan misschien de les mist die je gegeven wordt, dat je de ontwikkeling in jezelf mist. Ontwikkel zodat je kan gaan leven wat voor jou is.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit' 

Reactie schrijven

Commentaren: 0