· 

Keuzes

Keuzes

 

Wanneer je weet dat je een foute keuze maakt, maar hem toch maakt omdat je iemand leuk vind. Dat is niet luisteren naar je gevoel, maar een gebrek aan eigenwaarde. De meeste mensen plakken zich vast aan iemand of aan een relatie terwijl ze ergens wel weten dat het niet goed zit. 

 

Waarom zal je dit blijven doen terwijl je veel beter verdiend dat dit waar je nu in zit? 

 

Je verdient beter dan je onzeker voelen.

Je verdient beter dan aan het lijntje gehouden te worden. 

Je verdient beter dan iemand die wisselvallig is.

Je verdient beter dan iemand die steeds lullig tegen je doet, je het gevoel geeft dat je iets fout hebt gedaan of dat het aan jou ligt. 

Wanneer jij aan jezelf gaat twijfelen zit er iets niet goed en zal ik zeggen... STOP er aub mee!

Je verdient zoveel beter dan dit.

 

Wanneer je altijd iets in je leven hebt gedaan wat je leuk vond om te doen en je stopt er mee, omdat je denkt dat degene met wie je in een relatie zit niet leuk vind dat jij dit doet of omdat diegene letter lijk zegt ik vind dit niet leuk of dat niet leuk (meestal gaat het manipulatief en zeggen ze nee hoor is niet erg, ga jij maar doen wat je leuk vind, alleen vervolgens gaan ze je negeren of hun gedrag wordt anders wanneer je toch gaat doen wat jij graag wil doen) stop dan met de relatie want er zit iets niet goed. 

Je bent je aan het aanpassen of je veranderd voor iemand terwijl je veel beter verdient.

 

In een relatie hoort iemand jou te steunen, dus geef niet op wat jou blij maakt voor iemand anders. Laat je niet manipuleren in dat jij dingen gaat opgeven en je gaat aanpassen (en bij manipuleren bedoel ik dat het lijkt alsof jij die keuze zelf maakt!).

Wanneer je in 1 keer geen zin meer hebt in je vrienden/vriendinnen, in je familie, in je hobby's, school en of werk, vraag je dan serieus af of je wel in een goeie relatie zit, want meestal wordt je gemanipuleerd zonder dat je het door hebt en vaak manipuleer je jezelf in zo'n relatie door jezelf wijs te maken dat het goed zit en diegene van je houdt, terwijl je eigenlijk niet echt gelukkig bent of het ene moment super gelukkig en het ander moment super down. In zo'n relatie laat je iemand je maken en breken en geef je iemand de controle over jou.

 

Vaak ga je zoveel van jezelf geven. Alles voor diegene doen en nog meer je best doen, want jaaaaa deze persoon houdt wel echt van jou (dit is wat jij jezelf wijsmaakt). Diegene gaat niet veranderen. Jij maakt jezelf wijs dat diegene wel gaat veranderen omdat diegene van je houd. Vaak ben je jezelf zo aan het manipuleren dat jij jezelf verteld dat je niet zo moeilijk moet doen of dat het aan jou ligt, want ja iedereen heeft toch wel wat. 

 

Houd jezelf niet voor de gek, en weet dat je met minder genoegen aan het nemen bent. In een relatie verdien je namelijk om gelukkig te zijn en verdien je het best (en niet alleen in een relatie, maar je verdiend sowieso het beste in alles wat het leven te bieden heeft). Daar hoef jij niks extra's voor te doen en daar hoef jij je niet voor aan te passen, te veranderen of dingen voor op te geven. Een relatie hoort een toevoeging te zijn in je leven. JA EEN TOEVOEGING GEEN AANPASSING.  

 

Iemand hoort je juist leuk te vinden voor wie jij bent. Iemand vind je leuk voor jou, voor je familie, voor je hobby's, voor een alles van wie jij bent en waar jij voor staat. Zo niet dan zit het niet goed.

Je hoeft jezelf niet te bewijzen om iemand van je te laten houden. Iemand houdt van jou om een alles van wie jij bent. Je hoeft jezelf niet te veranderen, je hoeft jezelf niet aan te passen en je hoeft al helemaal geen shit te nemen/ te accepteren (of voor iemand te zorgen omdat diegene normaal alles voor elkaar heeft en ja is het niet net zo dat het nu even niet lekker gaat, want die situaties heb je natuurlijk ook). Trap er niet in.

 

Iemand die jou leuk vindt en van jou houdt, vind het leuk om een alles en iedereen om jou heen te ontmoeten en om heen te gaan. 

Iemand die jou leuk vindt gaat niet de deur uit of weg wanneer je vrienden/ vriendinnen en of familie op bezoek komt. Gebeurd dat een keertje oke.... maar gebeurd dit vaker en weet je dat diegene er geen zin in heeft of verzint diegene altijd wel iets om maar niet in de omgeving van je vrienden en of familie te zijn, DAN ZIT HET NIET GOED.

 

Ga na hoe jij je voelt bij keuzes en acties die anderen doen en kies voor jezelf. Komen woorden niet overeen met daden, kies voor jezelf. 

 

Voor jezelf kiezen is de beste keuze die je kan maken, het is immers jou leven, jou geluk, jou gevoel en dit heb jij zelf allemaal in de hand. Geef die controle niet aan anderen over jou!  

Jij beslist. 

 

Welke keuze maak jij?

 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0