· 

Eten

Je hebt het vast vaker gehoord, de term, Je bent wat je eet.

Dit is ook echt zo, maar hoe bewust ben jij je van wat je eet? Is alles wat jij consumeert ook echt goed voor jou?

 

Mijn antwoord: Nee.

 

Hetgeen wat wij hebben geleerd om te eten is niet gezond, zo denken wij dat we bepaalde voedingstoffen nodig hebben omdat dit ons zo is wijsgemaakt, feit is dat alles wat je denkt dat gezond is niet echt gezond is.

Oke, iedereen weet dat fruit gezond is, maar het fruit wat jij in de supermarkt koopt is niet zo gezond als dat jij denkt.

Alles waar een proces met toevoeging in zit is niet gezond, zo is overal suiker aan toegevoegd en suiker is de nummer 1 verslaving, wat echt niet gezond voor je is en het houdt je in een staat dat je er steeds meer van wil.

Zo is ook overal zout aan toegevoegd en zout veroorzaakt hart en vaatziekten, wat je dus ook dagelijks binnenkrijgt. 

Olijfolie of zonnebloemolie gezond? JA, maar dan wel biologisch koud geperst, alles wat is verhit zitten geen voedingstoffen meer in en blijven alleen de schadelijke vetten van over, het maakt je dus ziek.

 

Dan nog even over alle boerenbedrijven waar zo'n ophef over is... Waarom denk jij dat ze het de boeren zooo moeilijk maken?? omdat alles wat vers vanuit de natuur komt gezond voor jou is en hoe meer mensen gezond eten, hoe minder controle ze hebben, feit blijft, AAN EEN GEZOND MENS KUNNEN ZE NIKS VERDIENEN. 

 

Maar wat is nou echt gezond en wat heb je nodig. 

Laten we eerst eens met andere ogen gaan kijken naar wat we nodig hebben en niet naar wat ons is wijsgemaakt dat wij nodig hebben.

Ons is namelijk geleerd om te leven met een volle maag, maar een volle maag is niet wat je nodig hebt, dat werkt juist averechts, meestal wanneer jij je vol hebt gegeten krijg je daarna een inzak moment. 

Een volle maag is dus niet wat je nodig hebt, maar wat je wel nodig hebt is energie en het is niet zo dat als jou maag leeg is dat je dan geen energie meer hebt. 

Het is je aangeleerd om naar je maag te luisteren terwijl ze je maag zo hebben geprogrammeerd dat het aangeeft wanneer het leeg is. dit hebben ze gedaan omdat je is geleerd om het gelijk vol te stoppen, wat krijgen baby's als eerst wanneer ze geboren worden? een fles. Nou wil ik niet zeggen dat je een baby niet moet voeden, want natuurlijk heeft een baby voeding nodig, maar geef het dan je borst en de natuurlijke voeding. Ik wil er alleen mee zeggen, dat een baby gelijk wordt gevoed en dat je de opdracht krijgt om het elke 3 uur te voeden. Wanneer een baby slaapt hoef jij het echt niet wakker te maken om te voeden, een baby is puur van energie en geeft zelf wel aan wanneer het gevoed moet worden. 

 

Dan heb je nog het emotioneel eten. Zit jij echt laag in energie wanneer je gaat eten of grijp je elke keer naar eten om je gevoel maar niet te voelen?

Ga jij eten wanneer jij je verveelt, ongemakkelijk voelt, voor de tv (omdat je niet anders bent gewend en het anders niet gezellig is), niks te doen hebt? Word je eens bewust van wanneer jij eet en waarom je gaat eten.. door jezelf te vragen "waarom ga ik nu eten?" op het moment dat je wil gaan eten.

 

Meestal is het grijpen naar eten iets wat je doet om onbewust je gevoel niet te voelen en je niet anders gewend bent.

 

Terug naar wat is gezond en wat heb je nodig... 

alles wat recht vanuit de natuur komt en onbewerkt is dus BIOLOGISCH is gezond. Let wel niet alles wat biologisch is en wat je kan kopen is gezond. Fruit is hetgeen wat de meeste energie bevat en daarna groenten. Verse kruiden zijn gezond en je hoeft je eten niet eens te koken, ja groenten worden lekkerder als je het kookt, maar weet wel hoe langer jij het kookt hoe meer de vitaminen er uit gaan, eet het dus met een bite. Verder noten en zaden ennuhhh neem aub volle producten.

 

Water vanuit de kraan is mooi bedacht, maar is niet gezond. 

Er zitten veel metalen en andere dingen in wat ze lang niet hebben kunnen filteren en er dus nog gewoon in zit. Kook je water dus voordat je het drinkt, houd je van koud water laat het afkoelen. Ja het is even investeren in jezelf, maar volgens mij als je van jezelf houd is je lichaam dat ook waard. 

 

Dan wil ik alleen nog even iets zeggen over de vliegtuigen die alles vanuit de lucht lozen en wat over onze wereld verspreid wordt. Komt lekker op onze zelf geteelde groenten, onze biologische tuintjes en waarom denk je dat dit is? 

Dit zeg ik niet zodat je niet zelf gaat telen, want laten we dat aub gewoon blijven doen en laten we onze bio boeren aub steunen in hun bedrijven door voor hen op te komen, door biologisch te eten. 

 

Is het niet een mooi idee om gewoon in de natuur overal gewoon random dingen te planten? zodat iedereen hier toegang tot heeft? Iedereen heeft toch recht op gezond eten en alles groeit in de natuur, waarom is er in de natuur dan zo weinig te vinden? Denk daar eens over na... En kijk eens wat je wel allemaal kan vinden als je goed kijkt! rozenbottel, pruimen, appels, peren en noem het maar op.. gewoon even goed om je heen kijken (je hebt pluktuinen en gewoon op straat is er ook echt wel wat te eten, als je maar kijkt) er is meer dan je denkt. Hoe gezonder jij namelijk leeft, hoe meer jij in contact komt met wie jij echt bent. 

Ze zeggen wij leven in een vrij land, maar alles wat ons vrijheid geeft halen ze zoveel mogelijk weg, ze programmeren je om het anders te zien en zo houden ze controle. 

 

Kies wijs en bewust waar jij je lichaam mee voedt, want echt niet alles is wat het lijkt. Begin te denken voor jezelf en voel wat goed voelt voor jou. 

 

 Hoe bewust ben jij je van wat je eet?

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0