· 

Angst of liefde

Wij als mensen zijn geconditioneerd in het moeten, presteren en actie ondernemen, maar is dit terecht?

 

Laten we het zo zeggen, wanneer jij weet wat je bent en wat je hier komt doen veranderd je hele perspectief op het leven. 

 

Wij zijn hier namelijk niet om onze keuzes vanuit angst te maken of om vanuit angst te leven.. Wij zijn hier om het leven te leven en om daar van te genieten, maar wat is nou genieten? 

 

Voor de 1 is dat om met een wijntje of een sigaretje te zitten, maar is dit echt genieten? 

Wanneer jij namelijk de waarde van het leven gaat inzien, wil je juist goed voor jezelf en je lichaam zorgen.

 

Nja om terug te komen op de keuzes die je maakt. 

Wanneer jij een baan kiest, kies jij hem dan omdat je dit echt leuk vind om te doen of maak jij de keuze om te werken omdat je bang bent dat je dan geen geld hebt? 

Dit is 1 voorbeeld om te laten zien of je vanuit angst of liefde leeft.

 

wanneer je zo naar de keuzes gaat kijken die je maakt (en dit kan letterlijk op alle vlakken in je leven), kun je erachter komen vanuit welke mindset en gevoel je de keuzes maakt. 

De keuzes die je maakt vanuit angst zijn namelijk ego en de keuzes die je maakt vanuit liefde zijn vanuit je hart.

 

In het leven hoef je je niet te moeten bewijzen, in het leven is het goed genoeg wie jij bent. Je bent namelijk wie je bent voor een reden. 

Wanneer je je wonden niet hebt geheeld, maak je vaak de keuzes vanuit angst zonder dat je het zelf door hebt. Je hart open stellen en naar je gevoel luisteren betekent dat je niet in angst hoeft te leven. Wanneer jij in angst leeft houd dat in dat jij het gevoel hebt dat je jezelf ergens voor moet beschermen en wanneer jij jezelf beschermd leef je dus nog steeds vanuit angst en niet vanuit liefde. 

 

Het gaat allemaal om het innerlijke werk en iemand die bang is of keuzes maakt vanuit angst (en daarom is het heel belangrijk dat je eerlijk bent tegen jezelf) zal nooit optimaal van zijn of haar leven kunnen genieten. 

 

Wij zijn hier allemaal om optimaal te kunnen leven en niet om straks terug te kijken op het leven en dan te denken 'ohw had ik maar gedaan wat ik het liefste wilde doen!'

Had ik maar niet zo lang in deze toxic relatie gezeten, was ik maar niet zolang met deze toxic vrienden om gegaan en had ik me maar niet zolang opgehouden met iets waar ik me eigenlijk niet goed bij voel, maar doe omdat ik niet beter weet of weet wat ik anders moet! Vanuit angst dus! 

 

Lieve mensen wij zijn hier om onszelf gelukkig te maken en te doen wat goed voor ons voelt! Wij zijn hier niet om te pleasen, we zijn hier niet om iemand anders gelukkig te maken, wij zijn hier voor ons en om te doen wat ons echt gelukkig maakt! Om te leven vanuit ons hart en vanuit liefde, om het werk te doen wat wij leuk vinden en om daar optimaal van te genieten, om ons te omgeven met vrienden waar we ons echt goed bij voelen en om in een relatie te zitten bij iemand waar je je echt goed bij voelt. 

Zolang jij je keuzes maakt vanuit angst, zit er dus een wond en blijf jij jezelf inhouden (blokkeren) op een totaal gelukkig en mooi leven, waarbij je mag en kan genieten van al het moois dat het leven jou te bieden heeft! 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0