· 

Verwacht niet dat anderen emotioneel voor jou zullen zorgen

Don’t expect others to emotionally take care of you.

 

Anderen kunnen jou niet geven wat je nodig bent dus verwacht niet dat iemand anders er voor jou zal zijn om je pijn te verlichten. 

 

Je moet kunnen bouwen op jezelf en voor jezelf weten wat jij nodig hebt. 

Je kan voor je zelf zorgen, voor je eigen hoofd, lichaam, geest, emoties, gevoelens en de hele mikmak. 

 

Verwijt iemand anders niet voor jouw gevoel en verwacht ook niet dat iemand anders jou beter kan laten voelen. Jij bent de enige die dat kan. 

 

Schrijf het gewoon uit, praat tegen jezelf erover, ga in therapie of wat je ook nodig bent, maar verwacht niet dat vrienden of wie dan ook emotioneel voor jou kan zorgen. 

Het komt ergens vandaan hè, uit eerdere situaties. 

 

Vraag je zelf wat heb ik nodig, geloof me je innerlijke kind zal altijd tegen je praten. 

Er zal altijd een gedachte in je opkomen die tegen je terug praat. 

 

Die gedachte is je innerlijke kind en dat is degene die jou nodig heeft op dat moment. Dat is degene waar je naar moet luisteren want dat is degene die iets tekort komt en aan wie je aandacht en liefde moet besteden. 

 

Betekent niet dat je moet doen wat dat innerlijke kind tegen je zegt, maar je kan wel daar naar gaan luisteren en horen wat het nodig heeft. Praat ermee, geef het aandacht, want het schreeuwt om aandacht. 

 

Stop met het praten tegen mensen over jou problemen, je kan niet verwachten dat zij emotioneel volwassen genoeg zijn om jou de emotionele steun te geven die jij nodig hebt. 

Jij bent degene die dat aan jezelf hoort te geven. 

 

Alles wat jij voor jou gevoel als kind tekort bent gekomen zit nog in jou en daar mag je naar gaan luisteren om je cirkels te verbreken. 

 

Elke boosheid, elk verdriet, iedere teleurstelling, iedere trigger, is je innerlijke kind die daar een reactie op geeft, het is een reactie op iets wat jij in je onderbewustzijn hebt verdrongen in een eerder stadium van je leven, maar dat elke keer omhoog komt zodat jij er naar gaat kijken en jij gaat leren wat jij nodig bent, dat je gaat leren om dat jezelf te geven, dat je gaat leren voor dat gedeelte in jou te gaan zorgen, dat je gaat leren om dat gedeelte te gaan erkennen en daar verantwoording voor gaat nemen. Praat niet met anderen over jou shit en jou problemen, hoe meer je dat gaat doen, hoe meer verward je kan raken, omdat mensen beïnvloeden en het is van jou, niet van een ander. Leer om voor jezelf te zorgen daarin en leg je shit niet bij een ander neer. Leer te zitten in je eigen shit. Je weet zelf vaak niet eens wie je bent en dan praat je met 1, 2 misschien wel 3 verschillende mensen over je shit, je krijgt van allemaal advies en je raakt zelf nog meer verward over jezelf. Je weet het vaak zelf niet eens en daarom zoek je bevestiging en advies van een ander, maar als je het zelf niet weet hoe kan een ander jou dan het juiste advies geven. 

 

Alle antwoorden zitten in jou, dus luister naar jezelf. Verwacht niet dan anderen voor jou kunnen zorgen daarin.

 

Zeg tegen jezelf… waar ben je gekwetst in op dit moment en dan wacht je want geloof me in je hoofd komt het antwoord op. Als dit een egoïstisch en emotioneel onvolwassen antwoord is, dan zeg je tegen je zelf.. is dat waar? Je wacht weer en geloof me het antwoord komt in jezelf op. Als je bijvoorbeeld dan denkt niemand vindt mij leuk, dan zeg je is dat waar? Vaak krijg je dan het antwoord, Nja niet iedereen en dan zeg je tegen jezelf.. oké dus je bent aan het overreageren en dan praat je verder met je jezelf.. dan zeg je oké is die ene persoon dan de gene die jou niet leuk vindt? Praat het uit met jezelf, kom erachter waar het vandaan komt, niet oordelen en niet streng zijn naar jezelf, maar praat met jezelf. 

 

Het antwoord waar het vandaan komt, komt echt naar boven.

 

Uiteindelijk kom je bijvoorbeeld op, ik weet het niet ik voel me afgewezen of wat dan ook? En dan praat je verder met jezelf, dan zeg je oké, nou je bent niet afgewezen lieverd, die persoon heeft zijn eigen trauma’s en shit waar hij of zij door heen moet werken, dus het is oké, waar je je ook op dit moment gekwetst over voelt (of welk gevoel je dan ook hebt), ik ga je helpen, ik ga er voor je zijn, en ik zal voor je zorgen. Dan vraag je wat kunnen we doen zodat je je beter voelt? En dan wacht je weer net zolang tot het antwoord in je hoofd opkomt. Het is namelijk je innerlijke kind waar je tegen praat en geloof me zij/hij zal altijd reageren in wat het nodig heeft. Geef haar/hem wat het nodig heeft. Geef het aan jezelf.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0