· 

Controle en karma

De meeste mensen leven met de angst om controle te verliezen over hunzelf, hun leven, hun partner, etc. 

Wat is nou precies die controle. 

 

Je doet en zegt dingen om de ander te laten doen wat jij wil.. je oefent een bepaalde druk uit, om je zin te krijgen, zodat jij hetgeen niet verliest waar je druk op uitoefent. 

Sommige mensen hebben het niet eens door dat zij het doen (omdat zij zich niet bewust zijn van hun ego), maar vinden het fijn de bevestiging te hebben dat zij een bepaalde controle hebben, het geeft hun zekerheid en daarom blijven zij dit bewust of onbewust doen.

 

Wanneer je bent opgegroeid in een narcistische dynamiek, heb je sowieso wel iets van controle gedrag overgenomen (dit komt omdat kinderen vaak gedrag van ouders overnemen, ook al willen zij dit niet, dit is hun voorbeeld geweest en voorbeeld doet volgen). betekent natuurlijk niet dat wanneer jij controle uitoefent of in een bepaalde mate manipuleert (wat controle is) dat je dan een narcist bent. Vaak wordt jij je er pas van bewust wanneer jij je eigen gedrag en gedachten gaat observeren. In de 3d wereld is iedereen namelijk opgegroeid met het controle systeem en is het iedereen aangeleerd om controle uit te oefenen.

 

Het is namelijk zo controle is ego en iedereen heeft een ego.. 

Je ego is geprogrammeerd om je te beschermen, dus wat jij hebt wil het veilig stellen en graag houden, het ego doet er dan bewust of onbewust alles aan  om hetgeen  dat het heeft niet te verliezen en zal zo een bepaalde druk uitoefenen wat zich uit in controle/manipulatief gedrag/woorden.

 

Dit is niet goed of slecht, maar zolang jij je er bewust van bent/wordt kun je er iets mee (als je dat wil).

in relaties zie je het wel vaak duidelijk terug komen. Wanneer iemand een relatie heeft denken ze namelijk dat de partner bij hun hoort en doen ze er alles aan om dit te houden. De meeste mensen leggen de verwachting dan ook vaak bij de ander en houden de ander er verantwoordelijk voor om hun te vervullen.

Het gaat namelijk vaak zo dat als de 1 een naar gevoel heeft, ze het vaak projecteren op de ander, zodat de ander ook  een naar gevoel heeft. 

Echte oprechte liefde is loslaten omdat  je het beste voor elkaar wil en je kiest er zelf voor om bij elkaar te blijven. 

Vaak moeten de meeste mensen nog leren om los te laten, omdat ze bang zijn wanneer ze de ander loslaten, zij de ander verliezen, omdat ze angst hebben dat zij niet goed genoeg zijn voor  de ander.

 

Controle gedrag creëert dan ook vaak karma, want je hebt niet het recht om controle te hebben over iemand en iemand heeft ook geen recht om controle te hebben over jou.

Niet dat je bang moet zijn voor karma, dat je een bepaalde vorm van druk uitoefent, maakt je niet perse een slecht mens. Word je alleen bewust waarom je iets doet en wees je bewust dat een alles van jou is en bij jou terug komt. Niet dat je word gestraft, want dit is wat de meeste mensen denken, dat als je iets doet wat niet mag je dan gestraft wordt. God het universum, source of hoe je het wil noemen straft niet! dat is puur licht en liefde. Karma is actie reactie en op elke actie die jij neemt krijg je een reactie. Jij creëert je eigen werkelijkheid en hetgeen waar je bang voor bent is dan ook vaak je eigen schaduw. Je bepaald je eigen karma, je eigen vorm van lijden, door dit in je hoofd zo te creëren. 

 

wanneer jij jezelf dus betrapt dat je iets zegt of doet om de ander te beïnvloeden, controle te hebben of om de ander pijn te laten voelen, omdat jij pijn hebt. Houdt dan in gedachten dat je iemand niet hoeft te laten voelen wat jij voelt, omdat elke actie die een persoon neemt, een reactie geeft en deze bij hun terug komt, omdat zij dit zelf doen in hun gedachtegang. Een ieder doet namelijk dingen vanuit zijn of haar eigen perceptie.

 

Controle is dus een schijn veiligheid vanuit je ego om jezelf te beschermen of een naar gevoel door te geven aan de ander om zo de ander te beïnvloeden waardoor jij denkt dat jij jezelf beter of zekerder gaat voelen.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0