· 

De angst van het kwetsen

de angst om iemand te kwetsen of pijn te doen, maar je jezelf wel steeds blijven kwetsen en pijn doen, door niet voor jezelf op te komen of je stil te houden, door niet je grenzen te zetten. 

Waardoor je boosheid naar boven komt en je je even laat gaan in je boosheid en frustratie om vervolgens je af te vragen ben ik te ver gegaan heb ik nu iemand pijn gedaan met de woorden die ik heb gezegd, heb ik iemand daarmee beschadigd… en dan gaat het vooral om degenen van wie je houdt. Je kinderen bijvoorbeeld. Wat is goed en wat niet, wat projecteer ik op hun en wat niet, waar laat je ze gaan en waar niet, waar zet je je grens en waar niet. Iedereen wil het beste voor zijn of haar kinderen, maar wat is het beste. De angst dat je ze beschadigd waar je je grens zet om dat je ze wil beschermen, maar in hoeverre moet je ze beschermen. Er emotioneel voor ze zijn betekent niet dat ze alles maar kunnen doen wat ze willen doen, want weet een kind wat het beste voor hun is? Het gaat allemaal terug naar jou, wat is je angst van binnen om grenzen te zetten? 

 

Bang om iemand te verliezen? Bang om iemand pijn te doen? Bang om iemand te kwetsen? dat ze je dan anders gaan zien dan anders, omdat jij je niet meer aanpast? Dit kun je Helen door wanneer er zich een situatie voordoet waarin jij je schuldig voelt voor jou gedrag, het gevoel te voelen wat je voelt en dan lief zijn voor je zelf wanneer je dit voelt. Het gaat om er voor jezelf zijn in zo’n moment, hoe dat je er normaal voor iemand anders zou zijn.. niet dat jij je gedrag moet goed praten en er allerlei nieuwe gedachten aan hangt, want zo creëer je een alter ego oftewel je heelt het niet. Gewoon voelen wat je voelt en tegen jezelf zeggen het is oké dat je dit voelt, dit mag je voelen en zonder oordeel naar jezelf of de situatie. Het is compleet normaal wanneer je je bewust wordt van je gedrag en waarom je iets wel of juist niet doet, dat dit omhoog komt. Elke keer wanneer er een gevoel omhoog komt in een situatie wees er dan dankbaar voor, hoe vervelend het gevoel ook voelt, want elke situatie die zich voordoet waarbij er een gevoel omhoog komt, wordt jou de kans gegeven om het te Helen. Soms komen situaties een paar keer voor, omdat zich laagje voor laagje heelt en je leer comfortabel te worden in het oncomfortabele. Je mag namelijk gewoon voor jezelf opkomen en je mag gewoon een grens zetten. Niet dat je de controle over iemand moet houden, want dat is weer ego, maar grenzen zetten is heel gezond voor jezelf, net zoals je inleven in iemand, zoek de balans daarin. Er is namelijk geen goed of fout en wanneer jij je bewust wordt van waarom je iets doet of niet doet is het makkelijker te overzien en de balans er in te vinden.

 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0