· 

Verlatingsangst

Bij de wond van verlatingsangst, draag jij de angst in jou dat je niet goed genoeg bent zoals jij bent. Bij deze wond toon jij het gedrag van people pleasen en durf jij niet jezelf te zijn.

Dit uit zich in dat jij altijd een maskertje op hebt en je aanpast aan anderen. 

 

Jij weet precies wat de ander nodig het en jij zal daar altijd op inspelen ook al voelt het niet goed voor jou. Dit ben je zo gewend dat jij je er vaak niet eens bewust van bent dat het niet goed voelt, omdat je altijd met minder genoegen neemt.

 

Je kan met heel veel mensen, omdat jij je heel goed kan aanpassen. 

Bij een ieder vertel je mensen dan ook wat ze willen horen en praat je met ze mee. 

In een relatie is dit nog erger en zal je een gever zijn. Wanneer jij kritiek krijgt, ga je dus nog meer van jezelf geven en nog meer je best doen om maar goed genoeg gevonden te zijn.

 

Ergens heb jij de geloofsovertuiging dat je dus niet goed genoeg bent en je ziet je eigen waarde niet. 

Jij bent bang dat wanneer jij om je eigen behoeften gaat vragen, je teveel bent voor de ander. Ook weet je vaak niet eens wat je eigen behoeften zijn, omdat jij jezelf altijd wegcijfert en een alles maar oke is.

 

Harmonie bewaren en conflict vermijdend, totdat alles teveel is en je uit vel schiet omdat je je eigen grenzen niet kent en altijd maar doorgaat.

Dit breekt een keer op en vaak voel jij je dan ook moe. Moe van het geven en altijd maar klaar staan. 

Vaak wanneer je uit je vel bent geschoten voel jij je daar dan ook weer schuldig over.. (en ja dat gedrag probeer je in je hoofd wel weer goed te praten natuurlijk) 

 

Je zit zo in een visuele cirkel en tot dat jij je bewust wordt van je gedrag en heelt blijven deze patronen zich herhalen.

 

Vaak heb je moeite met alleen zijn en hop je ook van de ene in de andere relatie. Relatie verslaving ook wel genoemd. Je hebt altijd iemand nodig om je goed te voelen, maar omdat jij het uit jezelf zoekt en iemand nodig hebt om jezelf goed genoeg te voelen, zal jij je nooit echt gelukkig voelen, want iemand anders kan jou niet geven wat jij nodig hebt.

Jij bent de enige die jezelf kan geven wat je nodig hebt en daarbij hoef je voor minder niet genoegen te nemen. Zolang je iemand nodig hebt draag je de wond nog in je. 

 

Je hebt namelijk niet iemand nodig die jou je goed laat voelen of jou de bevestiging geeft dat je goed genoeg bent. Jij bent degene die zichzelf goed genoeg hoort te vinden en daar ook naar te gaan leven. Geen maskertjes meer, je niet aanpassen, niet met anderen meepraten, niet mensen vertellen wat ze willen horen, maar jou behoeften uitspreken, je waarheid uitspreken en ook niet minder accepteren.

 

Probeer het eens allemaal in je eentje te doen en je leren goed te voelen met jezelf. Ook al voelt dat soms eenzaam, Ook dat mag je erkennen en mag je liefdevol naar zijn. 

Wanneer jij je realiseert dat je al compleet bent, heb je niet iemand anders nodig die jou compleet maakt. Geef jezelf alles! respect, liefde, aandacht, waardering, bevestiging, veiligheid, vertrouwen en bouw op jezelf! Maak jezelf prioriteit! 

 

Jij bent het beste en jij bent genoeg!!! Laat je nooit anders wijsmaken en een ieder wie dat niet ziet of jou daar niet naar behandeld.. verdiend het niet om jou in zijn of haar leven te hebben. 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0