· 

Vrouwelijke en mannelijke energie

Iedereen heeft een mix van 2 energieën in zich, namelijk Feminine en  Masculine. Een vrouw heeft meer Feminine energie en een man meer masculine energie. Een ieder van ons bezit beide. Wat is vrouwelijk en mannelijke energie. 

Wij leven in de 3D wereld meer op mannelijke energie en nu we naar 5D gaan zijn wij aan het overgaan op vrouwelijke energie. 

 

Vrouwelijke energie is: Feminine energy

 

- Vertrouwen hebben/achter over leunen

- Belichamen

- Het gevoel

- Intuïtie

- Creativiteit

- Ruimtelijk inzicht 

- Voelen/weten

- Willen en mogen

- Ontvankelijk 

- Gericht op binnen 

- Verbinding/wij/eenheid 

- Zachtheid 

- Compassie/controle loslaten

- Overgave

 - Indrukken

 

 

Mannelijke energie: Masculin energy

 

- Actie nemen/dingen doen/doelen behalen

- Logica

- Rationeel

- Abstract

- Verstandelijk

- Denken

- Moeten

- Manifesteren

- Gericht op buiten

- Gecentreerd 'ik'/Individualiteit

- Kracht

- Op afstand bekijken 

- Controle

- Analytisch

 

 

 


Wanneer jij een man bent met een wond in zich die niet geheeld is, zal je vrouwen aantrekken die ook een wond in zich meedragen en dit zal zich uiten in dat de gewonde man de vrouw vaak dwingt om in haar mannelijke energie stappen. Zij zal hem het logische laten zien, de actie etc, zodat hij er van leert. Gewonde mannen en vrouwen trekken elkaar aan om van elkaar te leren. Zij zullen elkaar dingen laten zien om van te leren. Vaak blijven mensen in dit soort relaties, omdat zij niet zien dat degene die hun gedrag laat zien dat zij niet leuk vinden, daar zelf iets mee moeten in zichzelf. Ze zullen vaak vanuit tegenovergestelde energieën opereren dan dat zij zijn, omdat in hun eigen energie een wond zit dat hun tegen houdt om vanuit hun werkelijke energie te kunnen gaan leven oftewel vanuit hun kracht te gaan leven.

 

Een man die een wond in zich draagt functioneert vanuit zijn vrouwelijke energie.

 

Waarom trekt een man met een trauma (met een ongeheelde wond) vrouwen aan in hun mannelijke energie? Dit is zodat de man gaat leren om weer een man te zijn, oftewel het werk in zichzelf gaat doen om te helen, zodat hij volledig in zijn mannelijke kracht kan stappen en ook echt gaat leiden.

Dus.... Hij gaat controle terug nemen over zijn eigen leven, actie ondernemen in wat hij wil, zorgzaam zijn en leiden. Zijn mannelijke energie zal overheersen, maar omdat hij heeft geleerd om zijn gevoelens toe te laten en weet hoe dat hij zijn gevoel kan voelen, door zich heen kan laten stromen en los kan laten, zal hij ook zorgzaam zijn en veiligheid bieden 

Hij zal in balans zijn. Een man in zijn mannelijke energie die zijn vrouwelijke energie gebruikt om zijn gevoel toe te laten en compassie is een man in zijn kracht.

 

Wanneer jij een vrouw bent met een wond die niet geheeld is, zal je dus mannen aantrekken in hun vrouwelijke energie. 

Mannen die geen actie ondernemen, of een klein beetje geven en dan achteruit gaan leunen, zodat jij gedwongen wordt om in je mannelijke energie gaat stappen en alle actie gaat ondernemen, terwijl het doel er van is dat je het werk in jezelf gaat doen, gaat helen en leert om in je vrouwelijke kracht te stappen, zodat je man ook de ruimte geeft om zorg voor jou te kunnen dragen.

 

Een vrouw die een wond in haar draagt functioneert vanuit haar mannelijke energie.

 

Haar vrouwelijke energie zal overheersen, maar omdat zij heeft geleerd om voor zichzelf te zorgen, voor zichzelf kan opkomen en zij zichzelf kan geven wat zij nodig heeft, zal zij de man kunnen laten leiden en haar eigen waarde weten. Een vrouw in haar vrouwelijke energie die haar mannelijke energie gebruikt als toevoeging om voor zichzelf op te komen en haar waarheid te spreken, is een vrouw in haar kracht. 

 

Een ieder heeft beide energieën in zich en dit is ook goed zodat je optimaal kan leven. 

Een man heeft meer mannelijke energie wanneer hij in zijn kracht staat, maar zal zijn vrouwelijke energie niet wegstoppen, maar gebruiken om zichzelf te versterken.

 

Bij een vrouw zal haar vrouwelijke energie meer overheersen in haar kracht, zij zal haar mannelijke energie gebruiken om voor haar zelf op te komen.

 

Het stukje mannelijke energie zal in een vrouw haar vrouwelijke energie versterken en bij een man zal het stukje vrouwelijke energie de mannelijke energie versterken in hem.

Net zoals in een relatie een vrouw en een man elkaar horen te versterken wanneer ze beiden in balans zijn zullen zij een toevoeging in elkaars leven zijn.

Beide energieën in balans brengen door jezelf te helen en beide energieën in jou samen te laten werken.

  

Weet in welke energie jij zit en waarom? Sta jij in je kracht?

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0