· 

Zelfliefde, eigenwaarde en transformatie

De liefde voor jezelf is dat je jezelf compleet accepteert in hoe je bent. Alle delen van jou verdienen het om geliefd te zijn en om liefde te ontvangen. Je bent dan ook ten alle tijde lief voor jezelf en geeft jezelf comfort en de liefde die jij nodig hebt. Zelfliefde is je bent er voor jezelf. 

 

De waarde van jezelf is iets anders dan de liefde voor jezelf. In de waarde voor je zelf zie je dat je het aller beste verdiend en ga je niet voor minder. Je geeft je lichaam het aller beste, het beste eten, de beste verzorging en noem het maar op. Je zet grenzen en je geeft jezelf het beste van alles! Eigenwaarde is je kiest voor jezelf. 

 

Het zijn 2verschillende dingen die in elkaar weven, maar waar wel degelijk verschil tussen zit. 

 

Vaak groeit eerst de liefde voor jezelf en daarna de waarde voor jezelf. 

 

Bij de transformatie van jezelf kun je jezelf heel ongemakkelijk voelen, want de oude jij zal je los moeten laten om de nieuwe jij te zijn. Het begint allemaal bij bewustwording van jezelf, je gedrag, je patronen, je eetgewoonten en noem het maar op. Je voelt je het ongemakkelijkst wanneer je midden in het proces zit, want de oude jij wil bijvoorbeeld nog lekker een plakje cake met een latte eten en drinken, maar de nieuwe jij is zich zeer bewust van wat het is wat je in je lichaam wil stoppen en dat voelt super ongemakkelijk omdat je het wel en niet wilt tegelijkertijd.

 

Nja eigenlijk wil je het niet, maar je bent het gewend om wel te doen en dat betekent dat je midden in je transformatie zit.

 

Welke keuze je ook maakt op dat moment is je eigen keuze en vrije wil. Je kan er voor kiezen om het niet te doen en de nieuwe jij meer integreren, maar je kan er ook voor kiezen om het wel te doen en nog te luisteren naar de oude jij. De keuze zal zich dan op een later moment weer komen, net zolang totdat jij gaat doen wat juist voor jou is. Weet dat alles lessen en mogelijkheden zijn om te ontwikkelen en groeien. Wat je ook doet en welke keuze je ook maakt wees lief voor jezelf en comfort jezelf in zulke momenten. Neem wat diepere ademhalingen en adem jezelf er door heen. Geef je zelf de ruimte om dit te voelen en jezelf ongemakkelijk te voelen. Het is oké.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0