· 

Een bewuste relatie

 

Wat is nou eigenlijk een goede relatie. 

De meeste  mensen hebben een ander beeld bij een relatie dan wat een relatie nou eigenlijk is.

In een goede relatie claim je elkaar niet. Je kiest er beiden voor om bij elkaar te zijn en niet omdat je elkaar nodig hebt, maar omdat je bij elkaar wil zijn.

 

Je bent een toevoeging in elkaars leven i.p.v. dat je de ander nodig hebt om te kunnen leven.

 

Wanneer je in een relatie de ander nodig hebt om gelukkig te zijn ontbreekt er iets in jezelf. 

Dit is iets voor jou om naar te kijken in jezelf waarom dat zo is.

In echte liefde wil je de ander niet fixen, maar laat de ander los in wie hij of zij is en accepteert diegene in zijn volledigheid.

 

je neemt verantwoording voor je eigen gedrag en je projecteert dat niet op de ander.

De ander neemt verantwoording voor zijn gedrag en projecteert dat niet op jou. 

Om een goede relatie tot stand te brengen, neem je een stapje terug wanneer je wordt getriggered om in jezelf te kijken waar deze trigger vandaan komt. 

De ander doet dat net zo en zo neemt een ieder verantwoordelijkheid voor zijn of haar gedrag. 

 

dit is een bewuste relatie. 

 

Wanneer jij je bewust bent dat iets wat jou triggered met jou te maken heeft, met jou gevoel, met jou programmering, dan weet je ook dat je in jezelf moet gaan kijken wanneer jij een trigger hebt. 

Dat betekent niet dat je het er niet over kan hebben met zijn 2en of dat je je gevoel weg stopt. Nee je laat je gevoel toe en je kijkt in jezelf waar het vandaan komt en dan bespreek je het met elkaar en projecteer je het niet op de ander. 

 

Wanneer iemand geen verantwoording neemt voor zijn of haar gedrag en de schuld bij jou legt is er iets niet goed. 

 

Dat betekent ook niet dat je de ander niet mag aanspreken op gedrag, je kan elkaar wel aanspreken op gedrag en wat het met jou doet, alleen de ander is niet verantwoordelijk voor jou gevoel. Het betekent niet dat jij of de ander altijd goed zit en daarom ben je eerlijk naar jezelf en kijk je eerlijk naar de situatie.. Projecteer jij iets of wordt er iets op jou geprojecteerd?

 

Wanneer de ander fout zit en geen verantwoording neemt voor zijn of haar gedrag, moet je jezelf afvragen of je wel in deze relatie wil blijven. 

 

Je leeft immers om jezelf het beste leven te geven, om gelukkig te zijn en niet om de lasten van een ander te dragen. 

 

Dat betekent niet dat je er niet voor elkaar kan zijn in lastige situaties, dat kun je namelijk wel, alleen ben je er niet om iemand te fixen. 

Je geeft iemand de ruimte om zijn eigen dingen op orde te brengen en je bent er voor elkaar vanuit beide kanten. 

Niet vanuit 1 kant, maar vanuit beide kanten laat je elkaar los, geef je elkaar ruimte, gun je elkaar het beste, hou je van elkaar volledig en van alle kanten van elkaar, gaat het niet alleen om aantrekkelijkheid van iemand anders of om seks, de band met elkaar is veel dieper dan dat. 

 

Je hoeft niet onzeker te zijn in een goeie relatie, want iemand die bij jou wil zijn geeft jou de zekerheid en laat je niet in onzekerheid zitten.

Iemand die voor jou kiest is daar uit zichzelf en daar hoef jij je niet meer of extra voor te geven. 

Je hoeft niet meer moeite te doen dan gewoon jezelf zijn en je bent goed genoeg zoals jij bent. 

 

In een bewuste relatie ben je je namelijk bewust van je eigen programmering, je speelt geen spelletjes, je bent eerlijk, je hoeft geen masker te dragen, je hoeft niet te pleasen. 

Dat betekent niet dat je elkaar nooit triggered, want de triggers zijn er gewoon, alleen je weet wat van jou is en daar neem jij je eigen verantwoording voor. 

 

Een goeie relatie is onzelfzuchtig en toch zet je jezelf voorop, omdat je de liefde voor jezelf hebt en zo de liefde voor de ander.

 

Jullie weten beiden jullie eigen waarde en jullie houden beiden van zichzelf en van elkaar.

 

Je kan immers zo diep van iemand houden als dat je van jezelf houdt. 

 

Er zit geen jaloezie en als ie er wel zit dan druk je dat gevoel niet weg maar dan kijk je in jezelf waar dat vandaan komt, dan heel je dat gevoel in jezelf.

Is het terecht om jaloers te zijn? wat is de realiteit? kun je diegene echt niet vertrouwen of is het een pijnpunt van jou? Vertrouw jij jezelf en wat je gevoel jou zegt?

 

want in een goeie relatie doe je elkaar geen pijn. Wanneer jij de ander pijn doet hoor je niet bij elkaar en moet je elkaar loslaten. 

 

Wanneer je echt van iemand houd wil je de ander geen pijn doen, want als je de ander pijn doet is het alsof je je eigen ziel pijn doet. 

dat wil je niet voor de ander en als dat niet het geval is, stop dan met de relatie en hou jezelf en de ander niet voor de gek. 

 

Je weet wat jij vanbinnen voelt dus wees compleet eerlijk tegen jezelf.

Een goeie relatie begint namelijk wanneer de relatie met jezelf goed zit. Wanneer jij er emotioneel voor jezelf kan zijn, kun je dat voor een ander. Wanneer jij van jezelf houdt, kun je houden van iemand anders. Wanneer jij jezelf waardeert, kun je de ander waarderen. Wanneer jij jezelf goed genoeg vindt, zal je de ander goed genoeg vinden. Wanneer jij compassie hebt voor jezelf en je zelf accepteert, kun je dat voor de ander.

 

Alles start bij jou. Alles start bij de eerlijkheid naar jezelf. Alles start bij de relatie met jezelf. Alles start bij de connectie met jezelf.

 

Alles start bij je eigen bewustzijn.

 

 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0