· 

Onafhankelijk

Hyper independent..

 

Als je vanuit je trauma gedeelte nooit iemand hebt willen lastig vallen, als kind al of dat het is ontstaan doordat je in een co-dependent relatie komt en dit je beschermingsmechanisme is geworden, waar het ook vandaan komt..

 

Ergens heb je de geloofsovertuiging dat je het niet waard bent om gezien en gehoord te worden. Ergens heb je de geloofsovertuiging dat jij altijd voor anderen klaar moet staan, maar dat jij het zelf niet waard bent om eens iets voor jezelf te doen, dit uit zich vaak in geen motivatie hebben om ook maar iets te doen, omdat je niet kan ontvangen en moeite hebt met vragen, omdat je dit jezelf zo hebt aangeleerd dat je alles zelf moet doen. 

 

Wanneer je iets extra wil doen voor jou, is het te veel en heb je er geen zin in. Dan laat je het, omdat je ergens het in je hebt dat jij het niet waard bent om het voor jezelf te doen. Vaak laat je het dan helemaal maar of begin je er niet eens aan. Ergens wil je alles wel en als je er aan begint haak je af, omdat het saai is, of je er iets voor moet doen waar je geen zin in hebt, omdat je discipline voor jezelf moet opbrengen en dat is een lastige wanneer je jezelf altijd hebt weggecijferd voor een ander en geen hulp kan vragen omdat je niet afhankelijk wil zijn.

 

Waar zich dit ook in uit is dat je in narcistische relaties terecht komt waar ze je compleet afhankelijk maken, waarom omdat jij hier van leert.. als je dan uit zo'n relatie komt word je nog zelfstandiger omdat je ego zegt nee nee dit gaan we niet meer doen, kijk eens wat er is gebeurd en toch heb je niet geluisterd en nu gaan we helemaal niet meer afhankelijk zijn en nog meer alles zelf doen in ons eentje.. ergens is het goed want je kickt af van het nodig zijn van iemand. Je kickt af van de liefde die je uit jou zocht. Je leert weer in contact te komen met jezelf. Beslissingen te maken voor jezelf en met jezelf. 

Alleen zijn met jezelf en niks externs uit jou nodig hebben.

 

De rust in jezelf vinden met jou alleen, is prachtig, maar je blijft doorgroeien en opeens zie je dat wanneer je hyper onafhankelijk bent of bent geworden, je ook geen hulp meer accepteert en moeilijk vind om toe te laten, waarom… omdat je hebt geleerd om alles voor jezelf te doen. Nergens om te vragen en jezelf alles te leren, zonder hulp van anderen, zonder advies van anderen, zonder überhaupt iets van anderen.

Alleen is dit nou ook niet helemaal de bedoeling wanneer het je in de weg gaat staan en je niks meer accepteert van buitenaf, omdat je het zelf allemaal wel uitzoekt en zelf allemaal wel weet.

 

Hulp vragen en iets voor jezelf doen waar je hulp bij vraagt of wat dan ook is iets wat je ook waard bent en mag doen om jezelf te ontwikkelen om te leven om te delen, ook jij bent het waard dat je niet alleen bent en dat je op iemand even mag leunen. Er zit namelijk een balans in. Wanneer jij iets vraagt of even op iemand leunt betekent dat niet dat je afhankelijk bent.

Je bent niet afhankelijk van iemand als je even een schouder wil, of wil praten, wanneer jij dit jezelf ook kan geven ben je niet afhankelijk.

Je kan jezelf dit geven want dit heb je geleerd in dat je onafhankelijk wilde zijn en niemand eigenlijk meer toe liet om dicht bij je te komen.

De muur die je omhoog hebt getrokken om te kunnen ontvangen, mag je laten zakken en je mag weten dat je het waard bent om mensen in je leven te hebben waar ook jij eens iets aan mag vragen. 

Mensen waar ook jij eens op mag leunen. 

Mensen van wie jij ook liefde mag krijgen, een knuffel, een kus, een praatje en niet omdat je het nodig bent, maar omdat je het waard bent om geliefd te zijn. 

Omdat je het waard bent om te connecten en niet alleen maar hoeft te geven. 

 

Je kan je zelf, je blessings en al het mooie dat het universum aan jou wil geven ook in de weg staan. Dat gaat van in alles wat jij graag wil, wat het universum jou wil geven en wat je voor je zelf mag doen tot aan relaties in vrienden en in de liefde.

 

En ik snap het, het zit in je geworteld... Je eigenwaarde.. De pijn vanuit het verleden, wat je niet meer opnieuw wil meemaken. Je mag jezelf vertrouwen in de mensen die jij kiest.

Je mag jezelf vertrouwen op je grenzen en je mag weten dat je het beste waard bent.. 

Je hoeft het niet alleen te doen, je mag ontvangen, je mag vragen, je mag iets nodig zijn.

 

Gun jezelf dit ook.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0