· 

Patronen doorbreken en trauma herkennen

Patronen doorbreken en trauma herkennen. 

 

Een voorbeeld:

Een kind wordt voor de eerste keer naar de crèche gebracht en hij of zij heeft totaal geen idee wat er gebeurt. Je laat het kind achter, hij of zij begint te huilen of uit zich juist niet en is het al begonnen met aanpassen. Ondertussen wanneer het kind alleen gelaten wordt, is de trauma al begonnen en wordt opgeslagen in het lichaam. 

 

Daarom is het zo belangrijk dat je praat en uitlegt wat er gebeurt en dat bepaalde dingen soms spannend mogen zijn en dat ze mogen huilen en uiten; Ook kun je uitleggen om dit los te laten en niet vast te houden. ‘Stil maar’ zeggen wanneer een kind huilt is niet de oplossing…geruststellen en zeggen het is oké wel! Ook misschien ik ben bij je en het kind veiligheid bieden is de oplossing. 

 

Maar goed, in dit geval is het kind niet op de juiste manier gerustgesteld om even het voorbeeld te geven. 

Kind wordt ouder en neemt dit mee in zijn of haar leven.. doordat het kind dit heeft meegemaakt, zal hij of zij steeds situaties en of personen aantrekken die hem of haar zal verlaten, zodat de trigger dit gevoel omhoog brengt en hij of zij de kans krijgt om dit te helen...Dit kan pas als het wordt aangekaart, hetzij door hulp of door bewustwording! 

 

Een trigger gebeurt dus altijd, omdat er iets in jou zit dat jij vasthoudt vanuit een eerdere situatie.

 

Maar wanneer iemand zich niet bewust is dat alle situaties voor jou gebeuren en ook echt het werk gaat doen, zullen deze situaties zich voor blijven doen.. omdat dit jou gebeurt, creëer je de geloofsovertuiging dat mensen je altijd zullen verlaten, omdat je dit altijd hebt meegemaakt en zo ontstaat een patroon.

 

Je maakt iets mee als kind (of vanuit een vorige leven.. waar je het trauma gedeelte ook kan hebben opgelopen) en omdat je dit mee neemt zullen zich situaties voordoen om dit te kunnen helen, want wij als mensen zijn niet gemaakt om trauma en gevoelens vast te houden in het lichaam! Dus het is erg belangrijk om deze ‘kansen’ te benutten om deze trauma’s te helen.

 

Trauma en gevoelens zijn energie en vastgehouden energie in het lichaam veroorzaakt lichamelijke klachten en ziekten. 

 

Wanneer diegene deze situaties meemaakt is zijn of haar realiteit iedereen verlaat mij en is dit een geloofsovertuiging geworden, omdat dit hetgeen is wat diegene ziet en meemaakt en doordat het een geloofsovertuiging is geworden wordt het een patroon. wanneer in patronen leeft zullen dus deze situaties zich voor blijven doen. Niet dat dit slecht is, maar wanneer je jezelf heelt en jij aan je geloofsovertuigingen en dus patronen werkt, kun je een mooier leven voor jezelf creëren.

 

Bij het uitvoeren van innerlijke werk laat jij je gevoel toe wat de situatie je brengt.. in dit geval het gevoel van verlaten zijn.. je gaat zitten in dit gevoel en je focust op dit gevoel zodat je er geen nieuwe gedachte aan kan hangen. 

Het innerlijke werk is het toelaten van je gevoel zonder er een nieuwe gedachte aan te hangen, daarbij werk je bewust aan je gelimiteerde gedachten en geloofsovertuigingen in wie jij denkt dat je bent. Je gaat je eigen gedrag zien en jezelf (je brein) herprogrammeren. Dit herprogrammeren van je gedachten doe je niet op hetzelfde moment dat je in je gevoel zit, want dan beïnvloed je je gevoel en hang je er een gedachte aan. Tijdens je gevoel focus jij jezelf op je gevoel (je observeert je gevoel) zodat je het gevoel heelt. Wanneer jij reflecteert naar jezelf en waarom je bepaalde gedragingen vertoont kun je bewustere keuzes maken wat ten goede is voor jezelf en je eigen leven, zodat je bepaalde lessen leert en gedragingen afleert en niet blijft hangen in iets wat niet goed is voor je. Je leert zo je beste leven te leven en vanuit je hart te leven ipv vanuit programmeringen, gelimiteerde gedachten en of gevoelens.

 

Dit voelt ongemakkelijk, maar zal je makkelijker af gaan wanneer je alle gevoelens toe gaat laten en in gaat zitten.

 

Zo heel je het gevoel, je trauma en wanneer jij je dan ook nog bewust bent geworden dat alle situaties voor jou gebeuren en dus een illusie zijn, omdat het gebeurt om je gevoel te helen. We zijn op aarde immers, om te helen en te ervaren!

Je ziel trekt dit aan om te ontwikkelen, groeien, ervaren en op te lossen.. 

Dan kun je ook nog bewust je mind beïnvloeden, zodat je geloofsovertuiging afbrokkelt. Je mind beïnvloedt je door bewust tegen jezelf te zeggen dat je van jezelf houdt, dat je waardevol bent, dat je genoeg bent en door je gedachte gedurende de dag te observeren en met jezelf in gesprek te gaan. Waarom denk ik negatief, is dit echt waar wat ik tegen mezelf zeg of heb ik mijzelf dit wijsgemaakt? Is dit mijn programmering, want zo kom je tot de kern en tot de conclusie dat je wel waardevol en genoeg bent en dat het alleen hetgeen is wat jij over jezelf denkt in je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn kun je beïnvloeden door bewust positief te denken.

 

Jezelf positief beïnvloeden en bewust tegen jezelf zeggen: 

  • dit gebeurt voor mij het is oké.
  • ik ben genoeg.
  • ik ben er voor mezelf.
  • ik ben geliefd.
  • ik hou van mezelf.
  • ik ben waardig, etc.

 

 

Wanneer jij je bewust wordt/bent van al je gevoelens, geloofsovertuiging, gelimiteerde gedachten en het innerlijke werk gaat doen, doorbreek je al je patronen. Door je patronen te doorbreken, zal je leven dus positief veranderen en ben jij in controle van jou gedachten, gevoelens en emoties. Jij bent in controle van jou leven en niet andersom. Wat jij denkt is namelijk je realiteit en wanneer jij je perspectief veranderd en de veranderingen aanbrengt in jezelf (dus heelt en het innerlijke werk doet) kom je in contact met jezelf en ga je leven vanuit je hart. Je leert jezelf te vervullen, zodat de externe wereld jou niet beïnvloed, maar jij jou externe wereld beïnvloed en in je kracht blijft staan ongeacht de omstandigheden. Jij manifesteert je eigen realiteit. 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0