· 

Waarom een relatie

Even een vraag waar niet veel mensen bij stil staan...

 

Waarom wil je zo graag een relatie? 

Wat is de werkelijke reden waarom je een relatie wil? Is dit omdat je niet alleen kan zijn, gewenning, iemand nodig hebben, omdat het normaal is? 

Wat is de werkelijke reden van waarom jij iets wil aangaan met een ander?

 

De meeste mensen denken dat ze iemand nodig hebben om gelukkig te zijn en dat iemand anders ze kan vervullen, maar feit is wanneer jij jezelf niet kan vervullen, jij nooit gelukkig kan zijn met iemand anders. Het is namelijk zo wanneer jij ergens een leegte voelt, kan iemand anders die leegte heel even opvullen, maar zodra je verder bent in de relatie valt dit weg en dat komt omdat je niet gelukkig bent met jezelf. 

 

Spring je van de ene relatie in de andere? Zit je gelijk weer op tinder of welke dating app dan ook nadat je uit de ene relatie weg bent (om eigenlijk je pijn niet te voelen of opzoek bent naar de volgende persoon die je even kan opvullen) Dit is eigenlijk anderen hun energie gebruiken om jezelf beter te voelen, wat maar voor eventjes werkt.

 

Een relatie hoort namelijk een toevoeging te zijn in je leven. 

Eerst moet jij je goed voelen met jou!

Vertrouwen op jezelf en je eigen keuzes maken hoort daar ook bij.

Je bewust worden van je eigen gedrag en erachter komen dat alle externe factoren je maar voor even gelukkig maken (wat niet echt geluk is) of je afleiden van wat er zich werkelijk in jou afspeelt.

 

Weet dat wanneer jij vlucht voor wat er werkelijk in jou afspeelt (of dat nu is in een relatie of in werk of verslaving eten, drinken, roken etc) jij precies aantrekt wat jij nodig hebt om dat in te gaan zien. 

Dus wanneer jij een relatie nodig hebt  zal je iemand aantrekken die jou nodig zal hebben, wat niet altijd even prettig is.

Wanneer je iemand nodig hebt leg je verwachtingen op elkaar en omdat jij het jezelf niet geeft verwacht je dat de ander het jou geeft om je goed te voelen. 

Wat niet eerlijk is en vanuit een wond in jezelf komt, omdat iemand anders niet verantwoordelijk is voor jou gevoel en jou gelukkig zijn. 

 

Een relatie is daar zodat jullie compleet jezelf kan zijn en elkaar beiden kunnen accepteren in hoe en wie jullie zijn. 

De verantwoording bij jezelf in het vervullen van je zelf. 

Wanneer je dat kan (dus jezelf vervullen en er voor jezelf zijn) kun je dat ook voor de ander en wanneer de ander dat niet van jou nodig heeft, maar zich wel openstelt voor die verbintenis met jou ontstaat er een echte pure relatie vanuit liefde. 

 

Dus de relatie vanuit je hart en de verbintenis tussen 2 mensen die elkaar kiezen om dat ze zijn wie ze zijn en dat de toevoeging is in je leven. 

Verander het perspectief op een relatie en wat een relatie nou eigenlijk precies is. 

Het betekent niet dat je niks mag vragen van iemand he of dat je teveel bent, Want mensen met die wonden heb je er ook tussen. 

Het ligt aan jou welke wond jij in jezelf draagt en daar kun je achter komen met zelfreflectie. 

 

Om jezelf te kunnen zien en jou gedrag te kunnen zien waar het vandaan komt en waarom je bent wie je bent, doet wat je doet en creëert wat je creëert, zal je toch echt moeten leren om met jezelf te zijn. Dat betekent niet dat je geen relatie kan aan gaan, maar je moet elkaar niet beperken in een relatie om dat je van de ander dingen vraagt terwijl jij eigenlijk degene bent die daar in zichzelf naar hoort te kijken. Wanneer jij aan jezelf werkt terwijl je al in een relatie zit is dat alleen maar mooi en de eerste stap naar jezelf. 

Wees wel altijd eerlijk in wat voor een relatie je al zit? Zie jij iemand voor wie die werkelijk is of heb jij bij diegene een beeld gehangen in hoe jij eigenlijk wil hoe dat diegene is en ben jij je werkelijke zelf of hou jij gedeeltes van jezelf achter en onderdruk je die? 

 

Wil jij iemand vanuit controle gedrag (vanuit een wond en ego), dat diegene doet wat jij wilt om jou te vervullen of ben je met iemand samen vanuit liefde die je loslaat en houdt van diegene zoals hij of zij is?

Ben jij al vervuld in jezelf of voel jij nog ergens een leegte en drang om de ander te veranderen? Is de energie in je relatie gelijk van beide kanten? of maak jij jezelf dit wijs in het goed praten van jou gedrag en of het gedrag van je partner? Is je relatie karmisch en heb je iets te leren/ af te lossen of  zit je in een soulconnectie / twinflame? EERLIJKHEID NAAR ZELF EN LUISTEREN NAAR JE GEVOEL.

 

Kijk mensen doen altijd hun best om zichzelf aan te passen en te veranderen zodat ze denken goed genoeg te zijn voor de ander, maar dat is niet de echte jij. 

Wanneer jij gewoon compleet jezelf kan zijn zonder masker, je niet aanpast en iemand kiest dan er voor om bij jou te zijn.. ja dat is dat ze van je houden om wie jij bent en dat hoort aan beide kanten zo te zijn. 

Wees niet bang om jou te zijn, eerlijk, oprecht tegen jezelf en tegen de ander. Jij bent namelijk om van te houden, ieder deeltje van jezelf is het waard om van gehouden te worden. 

Word verliefd op jezelf en ga jezelf zien voor wie jij bent. 

Je hebt al zo veel te geven wanneer jij gewoon jezelf bent en vanuit je hart leeft, gewoon jij. Daar hoef je niks extra's voor te doen. 

 

En tuurlijk wil je iets doen voor de ander dat hoort er bij, weet alleen waarom je het doet? is dat vanuit het pleasen, vanuit je ego omdat jij er alleen voor jezelf iets uit haalt of is dat omdat je dat oprecht voor de ander wil doen, want als jij oprecht bent dan doe je dat vanuit je hart zonder dat jij er iets voor terug hoeft, maar omdat jij dat wil doen. 

Wanneer jij jezelf heelt en gevoelens leert toe te laten, ga je zien hoe waardevol jij zelf bent en waarom je doet wat je doet (is het trauma, een wond, ego of juist vanuit je hart om dat jij dat wil doen en geef jij aan jezelf zodat je oprecht aan de ander geeft).

 

Dat is de verandering van perspectief.. Jij bent namelijk zelf goed genoeg om wie jij bent en ja dat betekent niet dat je niet naar jezelf hoort te kijken. Juist wel je gevoelens toelaten, accepteren, voelen en loslaten. beiden nemen namelijk verantwoording voor zichzelf. 

In contact komen met jezelf, de balans tussen lichaam, mind en ziel. 

 

Een relatie kan iets heel moois zijn, het verbinden, de toevoeging, maar eerst jij! 

Weet het verschil en zie de reden waarom?

Traumabond of healingbond.

 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0