· 

Depressie en angst

Depressie en angst zijn 2 dingen waar veel mensen last van hebben. 

Dit heeft te maken met de programmering die zij hebben en de geloofsovertuigingen die zij hebben. 

Depressie geeft aan dat jij echt veel te veel van jezelf hebt gegeven en dat je moet leren om aan jezelf te geven. 

Je bent te ver over je grenzen gegaan en je moet leren grenzen stellen, rust te nemen en niet altijd maar door te gaan en te geven. 

Depressie geeft aan dat jij rust moet gaan nemen en je verleden moet leren los te laten. Vaak leef je met een depressie nog met een deel van je bewustzijn in het verleden en zit het verleden nog in je lichaam. Daar waar je je lessen niet leert en maar door blijft gaan, ontwikkel je een depressie zodat je gedwongen rust neemt voor jezelf en aan jezelf kan gaan werken. 

 

Met angst daar en tegen ben je vaak bang voor de toekomst en heb je de geloofsovertuiging dat jij niet de beste toekomst verdient (je denkt er gaat iets mis), je bent jezelf aan het saboteren met angst en zo creëer je vaak ook een toekomst met dat er dingen mis kunnen gaan omdat dit zo is geprogrammeerd. Wanneer jij geloofd dat er dingen mis kunnen gaan en dus vanuit je angst leeft wordt dit vaak ook je realiteit, omdat je je focus legt op je angst en dit dus manifesteert in je leven.

 

Hoe zit dat nou met als je gedachten je realiteit worden en je daar dan bang voor bent.

Ten eerste hoef je niet bang te zijn voor het leven, want het leven is er om te ervaren en te groeien. 

Wat mensen wel vaak in hun programmering hebben is dat zij horen te lijden in het leven en dat lijden heel normaal is. Lijden is niet normaal en is niet nodig. 

Het lijden dat gebeurd omdat je eigen gedachten gang je laat lijden en ik snap dat als je een mentale stoornis denkt te hebben dat het dan lastig is/lijkt om uit deze geloofsovertuiging weg te komen. 

 

Toch is het niet onmogelijk en kan je met het werken aan jezelf, je eigen gedachten en het observeren van je gedachten al een eerste stap in de goeie richting zetten.

Je gedachten en je programmering willen je graag dingen laten geloven en vaak ben je geprogrammeerd om niet in het hier en nu moment te leven. 

Dan kun je zeggen, maar soms ben ik in het hier en nu moment en dan komt er ineens een gedachte of een gevoel omhoog waar ik echt angst door krijg of echt een naar gevoel. 

De kunst is dan om die gedachte die aan dat gevoel hangt niet te voeden, maar het gevoel te voelen in je lichaam. Waar voel je het gevoel, beweegt dat gevoel? Wat doet het gevoel? Waar gaat het heen? Je focus zetten op het gevoel zonder er een nieuwe gedachte aan te hangen heelt het gevoel. 

 

Nu heb ik al vaker gezegd gedachten manifesteren in je realiteit, maar het is niet zo dat als jij aan jezelf hebt gewerkt en positief aan het denken bent, dat dan ineens die negatieve gedachte die op komt poppen zich ineens manifesteert in je leven. Nee het gaat er om hoe je dan hier mee om gaat en het dus los laat en de controle terug neemt over je gedachten, je negatieve gedachte dus niet voeden. 

Waar jij je focus op zet groeit, dus weet waar jij je focus op zet en wat je wil laten groeien in je leven. Angst is hetgeen wat je is aangeleerd om je bang te maken en om controle over jou te houden. Depressie is er om jou te leren dat jij aan jezelf moet gaan denken en dat je leven hoe dat nu op dat moment is voordat de depressie ontstond moet veranderen omdat je niet het juiste leven leeft wat jou gelukkig maakt.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0