· 

Bewust in je lichaam

Wanneer je veel in je hoofd bent en niet je bewustzijn in het hier en nu houd, ben je niet goed gegrond in je lichaam.

Wanneer je niet goed gegrond bent in je lichaam, kunnen mensen snel in jou energie komen, energie van je nemen of aan jou overgeven.

 

Om goed aanwezig te zijn in je lichaam kun je een paar dingen doen. 

1 daarvan is goed ademen. Wanneer jij in je lichaam aanwezig bent is je adem dieper. De meeste mensen ademen oppervlakkig, een goeie ademhaling is een buik ademhaling, goed door ademen naar je buik, door je neus in en door je mond uit. 

Je kan dit oefenen door meerdere momenten op de dag op je adem te letten of elke dag eventjes ademhalingsoefeningen te doen waarop jij bewust op je adem let.

 

Buiten lopen op je blote voeten om bewust contact te maken met de aarde, zal je helpen gronden. 

 

Je bewustzijn te houden bij waar je mee bezig bent. 

Letten op je houding, hou sta je? heb jij je knieën iets gebogen of zet je ze op slot? wanneer jij je knieën op slot zet kan je energie daar niet goed vloeien. Hoe voelen je schouders, sta je recht en relaxed. in Het begin als je dit gaat oefenen met je houding is het natuurlijk oncomfortabel, omdat je misschien gewent ben om je knieën op slot te zetten of je schouders op te trekken of juist te laten hangen.

 

Hoe meer jij met jezelf in je eigen lichaam bezig bent en je bewustzijn houd bij je lichaam, hoe fijner dit zal voelen en hoe natuurlijker dit zal gaan. Je houding is gewoon belangrijk om te gronden dus oefen dit en let meerdere malen per dag even op hoe je staat (op 2 benen). 

 

Ook af en toe heven je ogen sluiten en jezelf naar binnen keren, zodat jij je bewust wordt van jezelf. Je lichaam scannen (eerst focus op voeten, onderbenen, boven benen, buik, rug en zo door je hele lichaam, wat voel je in dat lichaam), of gewoon met je ogen dicht even bewust luisteren naar je omgeving, wat hoor je allemaal. 

 

Wanneer je drinkt, bewust even het water proeven en voelen hoe het naar je maag gaat.

Ontspanningsoefening ook goed. 

 

Gronden in je lichaam, bewust in je lichaam is oefenen en hoe meer je het oefent en de aandacht daarbij houd hoe makkelijker dit zal gaan. voel hoe je je huid raakt wanneer je, door je haar of over je gezicht wrijft.

oefening baart kunst, als je je meer bewust wordt van je lichaam, zal jij je ook meer bewust worden van je energie, je eigen energie en hoe deze aanvoelt.

De tintelingen of energie verschuivingen in en om je lichaam zal je meer voelen. 

Wanneer jij energie overneemt van mensen zal je dit ook makkelijker voelen of wanneer mensen energie van je nemen. Je zal voelen wanneer mensen je energie sturen en aan je hangen, wanneer jij in je lichaam bent heb jij hier veel meer controle over.

 

Wanneer je bewust in je lichaam bent, ben je instaat om alles te voelen, meer controle te hebben over je leven en te handelen naar wat goed voor jou voelt.

 

Je energie terug vragen elke dag is sowieso fijn! Zeg daar wel bij dat je het gereinigd terug wil en daarachter aan de  energie die ik van anderen heb of die anderen aan mij hebben gehangen stuur ik met liefde terug naar hun en daar waar het hoort.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0