· 

Aandacht

 

Wanneer je onderdrukt dat je aandacht mag vragen.. Dus niet op de voorgrond durft te staan en de leiding neemt. Je niet uitspreekt omdat je denkt wie ben ik, ga je onbewust aandacht vragen op een andere manier. 

 

Dan ga je bijvoorbeeld dingen doen waarvan je weet dat het niet goed voor he is zodat andere mensen er iets van zeggen.. dus aandacht zoeken op een verkeerde manier. Je zoekt bevestiging om gezien te worden.. en je hebt ook die bevestiging nodig omdat jij de drang hebt om gezien te worden, maar deze drang wegdrukt en het onbewust tot uiting komt zonder dat je echt stil staat bij je eigen gedrag. Je gaat jezelf bewijzen, er tussen willen horen om toch een soort van goed gevonden te worden. 

 

Of je nou aandacht gaat zoeken bij mannen en of vrouwen onbewust, want ja dat streelt toch wel weer het ego. 

Of zelfs wanneer je gaat roken terwijl je eigenlijk geen roker bent en je longen al niet goed zijn, zodat iemand zegt stop toch eens met je longen te vervuilen. Het is allemaal onbewuste aandacht dar iemand vraagt, terwijl zij zich er van overtuigd zijn in zichzelf dat ze geen aandacht mogen vragen of dit gedeelte proberen te onderdrukken. 

 

De vraag die jij jezelf mag stellen is waarom doe ik dit? Waarom vraag ik onbewust aandacht en vraag ik aandacht op de verkeerde manier.. waarom probeer ik lollig te zijn, waarom hang ik de clown uit, waarom gedraag ik me goedkoop, waarom houd ik bepaalde mensen in mijn leven, waarom vertel ik mensen dingen zodat ze mij goed vinden en ik denk van WoW kijk eens hoe goed ik ben. 

 

Misschien was het toen jij kind was en jij de clown uithing, je ouders, familie, vrienden je toen wel zagen en zag je hoe blij ze werden wanneer jij dat deed, dus wat doe je nu... je maakt mensen blij door de clown uit te hangen, want wanneer jij dit doet voel je jezelf beter en voel je je gezien. 

 

Wat deed jij als kind zodat je ouders, familie, vrienden je wel zagen? 

Misschien deed je wel helemaal niks en hielt je je gewoon stil en paste jij je compleet aan in wat jij dacht dat je ouders van jou verwachtten? Dan heb je nu misschien wel 20 maskers op in wie je bent... 

 

Wie ben jij wanneer je helemaal alleen bent in je eentje? Durf jij diegene te zijn bij iedereen? Of denk je dan dat je saai bent of wat dan ook? Wie ben jij, de echte jij? 

Want die jij is goed genoeg, zonder alle tactieken en beschermingsmechanismen. En dan heb ik het niet over dat wanneer je alleen bent en je vlucht in blowen, drinken, eten, je telefoon of in welk gedrag je dan ook vlucht om je beter te voelen, maar de nuchtere jij zonder niks. 

 

Het komt allemaal terug op het vragen van aandacht en deze wond is ontstaan vanuit je niet waardig voelen en het niet genoeg zijn. Jij hebt de geloofsovertuiging dat je niet waardevol bent en niet goed genoeg bent om gezien te worden, waarbij  jij jezelf hebt aangepraat ik wil niet op de voorgrond staan, laat mij maar lekker mijn eigen ding doen. Je probeert je zo aan te passen dat je met iedereen kan, maar ondertussen ben je zo aan het (over) geven op een verkeerde manier. Je bent je zelf aan het bewijzen op een verkeerde manier, je liegt, verdraait de waarheid of maakt de waarheid net iets beter, want jaaa kijk eens wat ik heb gedaan en hoe goed ik ben (om toch gezien te worden). Je kletst over andere mensen in wat hun fout doen... Maar kijk nou eens eerlijk naar jezelf, ben jij beter dan wie dan ook? Kijk een met je hart, jij weet niet waar de ander vandaan komt en waarom zij doen wat ze doen. Oordeel niet.

 

Nja ik denk dat het punt wel duidelijk is en weet je, je voelt je waarschijnlijk echt heel kut wanneer je erachter komt dat jij degene bent die dit doet, maar lieverd bijna iedereen die een wond in zich draagt of zich stil hielt toen ze een kind waren om welke reden dan ook (want bij iedereen is deze wond ontstaan op zijn eigen manier) of zich teveel voelden omdat de ouders te druk waren met hun eigen wond en het kind niet konden zien en de aandacht geven dat het nodig was, vertoond dit gedrag. Het is lastig om naar jezelf te reflecteren en jezelf onder ogen zien waar het vandaag komt.

 

Voel wat je moet voelen en welk gevoel het naar boven brengt, focus je op dat gevoel zodat je het heelt en wees lief voor jezelf. Het is niet erg, je bent niet perfect en je bent goed genoeg zoals je bent. Verander je binnenkant, zodat je de aandacht van de buitenkant niet nodig bent en jezelf zeker genoeg gaat voelen  om alles voor jouzelf te doen! Je bent niet gemaakt om er tussen te passen, je bent gemaakt om jij te zijn en jij mag voor zichzelf staan, wat iemand anders daar ook van vindt en ook al ijs je op dat moment de aandacht wanneer jij jezelf bent. 

 

Heel en stap in je kracht.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0