Wijzer worden

Het is de bedoeling dat uit alles wat je meemaakt, je daar van groeit, dus dat je de les eruit haalt en er wijzer van wordt. Vaak is angst een raadgever, helaas. Maar we weten ook van de bekende gezegde 'Angst is een slechte raadgever'. Wanneer je angst als raadgever gebruikt, is je ego aan het werk.

Het is namelijk zo, hoe erg de situatie ook is die je hebt meegemaakt, het is niet de bedoeling dat je de situatie gaat vermijden in de toekomst.

 

Laat me het zo zeggen...

 

Stel je komt uit een nare relatie, dan betekent het niet dat je nooit geen relatie meer kan hebben. Het is wat jij in je hoofd hebt gecreëerd uit deze nare ervaring dat je er van weerhoudt om er nog in te geloven. Je laat je trauma je leven beïnvloeden.

Het is de bedoeling dat je de les haalt uit deze relatie en de les daarin is vaak eigenwaarde, dat je niet voor minder gaat, de rode vlaggetjes ziet en jezelf vooropstelt in wat je voelt. Dat je gaat doen wat jij graag wil en niet alles doet omdat de ander graag dat van jou wil, of dat je denkt dat de ander iets van jou verwacht omdat jij dat zo in je hoofd hebt gecreëerd en daar dan ook naar gaat leven.

 

Stel je hebt ouders gehad die niet op 1 lijn lagen in hun relatie (dit is je voorbeeld) wat er gebeurt is dat jij dit beeld opslaat in je geheugen en je identificeert met dit. Dit is dus je geloofsovertuiging. Maar dit is niet waar, want jij bent niet je ouders, je geloofsovertuiging is dat jou dit gaat gebeuren want dit is je voorbeeld geweest en idd zolang jij dit geloofd, zal het ook niet lekker gaan wanneer je zelf een relatie zal krijgen, omdat je leeft (bewust, maar vaak onbewust)op je geloofsovertuiging (de programmering in je hersenen). 

 

Wat jij hebt ervaren hoeft niet je toekomst te zijn, want het is niet de bedoeling dat je deze geloofsovertuiging meeneemt en het dan gaat vermijden omdat jij het negatief hebt ervaren. Het is juist de bedoeling dat je de les eruit leert en weet dat je beter verdient, dus het niet op die manier hoeft te doen. 

 

Het zijn je geloofsovertuigingen van de nare ervaringen die jij hebt meegemaakt die jou laten lijden in je eigen gecreëerde wereld.

 

Vanuit elke nare situatie die je meemaakt is de keuze aan jou of je er wijzer van wordt of dat je er een wond van creëert in jezelf. Van een alles dat je meemaakt is het de les om het anders te doen i.p.v om het niet te doen. Als je alles gaat vermijden vanuit angst, dan leef je niet, dan wordt je geleefd.

 

Wat het leven naar je gooit is niet perse de keuze die jij hebt gewild voor jezelf, maar het is wel een keuze in hoe jij daar mee om gaat. Laat jij dit jou naar beneden halen of leer je er van en groei je verder, zodat je de les kan toepassen en een mooier leven kan creëren?

De keuze is namelijk aan jou.

 

Weet wel dat jij jij bent en niemand anders en dat jij de keuze hebt in hoe jij je leven leeft.

 

Leef jij je leven vanuit angst of ga je leven vanuit wijsheid (geleerde lessen, bewustheid)?

Laat jij wat je meemaakt een wond in jezelf creëren of groei jij er van? 

Ga je vermijden of integreer je de les?

 

De keuze is aan jou.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0