· 

Soms is alles gewoon even teveel

Naar jezelf kijken je eigen gedrag zien, maar jezelf dan ook accepteren kan veel zijn en overweldigend. 

Je weer laten twijfelen in jezelf. Weten dat alles met elkaar verbonden is en dat alles wat jij doet invloed heeft. Alles wat iemand anders doet ook invloed heeft en dat alles invloed op elkaar heeft. Weten dat alles gebeurd om een reden en dat je niet streng voor jezelf hoeft te zijn wanneer je iets doet, omdat het gebeurd om dat het moet gebeuren, kan je in je kracht zetten, maar kan je ook aan alles laten doen twijfelen. 

Dat je aan jezelf werkt en je eigen demonen accepteert, is een proces. Bewustwording is een proces. Het uit je vechtmodus zijn en je vlucht modus is een proces. Je bent moe en accepteert je rust, maar ergens wil je ook verder en gebeuren er weer nieuwe dingen in je leven waardoor je eigenlijk getest wordt hoe je reageert. Zelf acceptatie vanuit een modus waarin je alleen maar goed wil doen is een proces. De wereld van je schouders leggen is een proces als je weet dat alles met elkaar verbonden is. Het terug trekken en geen contact willen met de wereld is dan ook een fase wat logisch is. Juist omdat je je eigen schaduwen ziet. 

Je rust daarin vinden en ophouden met het moeten is niet jij. Ja het is wel jij maar de oude jij, de jij die je jaren lang hebt geleefd. Energie verschuivingen, zelf gaslighting, twijfelen, angsten die omhoog komen, de ene dag in je kracht staan en de andere dag weer niet. Een actie doen en daarna weer twijfelen of het juist was. Bewust weten dat het gebeurd in terug te brengen naar zelf, om te doorgaan, om te veranderen, om te accepteren, om te leren, om te voelen, om je licht te laten schijnen. Zonder donker geen licht. Het is de yin yang in jezelf, de balans in jezelf. De volledige acceptatie van zelf. Bepaalde acties zijn nodig, bepaalde gebeurtenissen zijn nodig, bepaalde gevoelens zijn nodig, processen en allemaal met elkaar in verbinding. 

Soms is het ook goed om even niet met je zelf bezig te zijn en gewoon te leven. Hier zijn. Genieten. 

 

Je cirkels doorbreken. 

Kijk als mens groei je, en zal wat je aantrekt beter worden. Dat betekent niet dat je een cirkel al hebt doorbroken. Je groeit in je gedrag en in zelf liefde + eigenwaarde, dus de mensen om je heen zullen ook beter gedrag gaan vertonen, de situaties zullen beter worden, maar uiteindelijk is het het zelfde cirkeltje dat je herhaald maar dan met betere mensen en betere omstandigheden. Doorbreek je patronen en alles zal veranderen, maar die patronen doorbreken gebeurd in jou. Dat gebeurd wanneer jij heelt en aangeleerd gedrag erkend en daar mee stopt. Dus eigenlijk stoppen met jezelf zijn. Helemaal stoppen met jezelf zijn met alles en in alles. Jezelf dan weer opbouwen en daar leer je jezelf pas echt kennen, de ware jij. De rest voor die tijd is allemaal aangeleerd gedrag, aangeleerde trauma’s. Afleren in dat gedrag is niet makkelijk en voelt niet fijn. Ongemakkelijk en ongebruikelijk voor jezelf. Twijfel en angsten die naar boven komen en dat dan weet leren accepteren en los te laten. Het is een groei, een grote groei. Het zit allemaal aan in je, dus werk ermee in jezelf. In liefde en licht voor jezelf.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0