· 

Universele wetten

Er zijn 12 universele wetten en juist het samenspel van deze wetten zorgt voor een groter bewustzijnsniveau.

Juist omdat deze 12 wetten met elkaar verbonden zijn zorgt het voor 1 groot geheel, net zoals wij met elkaar. 

Om deze wetten te begrijpen zal je moeten begrijpen en beseffen dat alles energie is. 

Deze energie gaat nooit verloren en verplaatst zich in cirkels, een kringloop. 

alles wat we voelen, zeggen, doen en denken creëren we energie en zo dus ook je eigen werkelijkheid.

Iedereen gebruikt deze wetten, maar velen zijn zich hier niet bewust van en door ze allemaal bewust te gaan gebruiken, verantwoording te nemen voor jouw leven, kun je manifesteren wat je maar wilt.

 

Wat zijn nou deze wetten:

 

De wet van de eenheid

Wij zijn allemaal één. Wij zijn 1 bewustzijn en alles is energie.

Wij zijn allemaal met elkaar verbonden, we zijn verbonden met alles wat er ook maar bestaat in het gehele universum. 

Alles wat je zegt, denkt doet en waar je in gelooft heeft invloed op alle om je heen. 

Wanneer veel mensen wakker zijn en een shift in zichzelf maken, word het dus collectief zonder dat de rest dat iedereen dat bewust doet.

 

De wet van de trilling

Alles bestaat uit een trillingsfrequentie, dus ook jou gedachten en gevoelens.

Alles is in beweging en trilt in cirkels met hun eigen patronen. Alles bestaat dus vanuit trillingen en vibreert, letterlijk alles. Hier op aarde is de energie heel traag en lijkt het alsof alles een vast stof is, maar dat is niet zo. 

Wanneer jij positief in het leven staat zal je eigen frequentie verhogen. 

 

De wet van de actie

Wanneer jij iets wil zou je over moeten gaan in actie, wanneer je iets manifesteert en je blijft thuis zitten en doet niks, zal niet ineens wat jij wil voor je deur staan. 

Al kun je met de wet van de aantrekking veel naar je toe trekken, met de wet van de actie creëer je wat je wil.

Je zal toch echt iets concreets moeten gaan creëren en soms weet je nog niet precies hoe, maar werk met je eigen creatieve energie.. Wat je graag wil kun je omzetten in actie, zodat je het ook creëert. 

Wanneer je positief denkt en overal iets in leert zien, zal je leren deuren te openen en kansen te zien.

 

De wet van de overeenstemming   

Het geen wat jij uitdraagt is in overeenstemming met je buitenwereld. 

Dat betekent dat je uiterlijke wereld jou innerlijke wereld is. 

De buitenwereld is een spiegel voor jou wat er zich binnen in jou zich afspeelt. 

alles loopt in elkaar over en is daar in het dat ene moment. Tijd en ruimte bestaat niet want alles is al daar. Alles heeft een invloed op elkaar.

 

De wet van oorzaak en gevolg 

Elke actie geeft een reactie en heeft een consequentie tot gevolg. Bij alles wat er gebeurd heb jij de vrije keuze hoe jij daar mee omgaat. 

Dit leert je je lessen en door de reflectie van je eigen gedrag en de consequentie daarvan kun je gaan zien welk gedrag jij van jezelf mag gaan veranderen. 

Ook in deze wet leert het ons om te vergeven, want niemand is perfect en een ieder maakt fouten. De wil om jezelf te vergeven is een mooie in deze. Iemand die immers zichzelf kan vergeven, zal ook in staat zijn om een ander te vergeven. Deze leert ons om compassie te hebben voor jezelf en voor anderen. Verantwoording nemen voor jezelf.

 

De wet van de compensatie

Wat jij geeft zal je terug krijgen. Als jij leert jezelf te geven zal je ook instaat zijn om anderen op een gezonde manier te kunnen geven. Iemand kan immers zo diep van een ander houden als dat je van jezelf houd. Geef dus jezelf en wanneer jij vol liefde zit met jezelf ben je instaat om aan anderen te geven. Er is namelijk geen schaarste in geven, schaarste is de gelimiteerde gedachten die mensen hebben geprogrammeerd. Er is overvloed van alles. Wees wel volledig jezelf hier in en cijfer jezelf niet weg, anders krijg je een disbalans. 

 

De wet van de aantrekking 

Alles wat je denkt, zegt, doet voelt trek je aan. 

Dezelfde energieën trekken elkaar aan, dat geld voor positieve en negatieve energieën. Onze buiten wereld is namelijk een spiegel van onze innerlijke wereld. 

Deze wereld kan je veranderen door je intenties en gedachten bewust te sturen. Door de wet van de aantrekking manifesteer je, je trekt letterlijk alles naar je toe wanneer jij weet dat je alles in het hier en nu moment al hebt. je gedachten en je gevoel samen manifesteren. wanneer jij je goed voelt en positief denkt creëer je wat je denkt, daarom is het je bewust worden van je gedachten belangrijk omdat je positief en negatieve gedachten manifesteert in je werkelijkheid. Wat jij bent van binnen trek je aan, hoe jij je voelt van binnen trek je aan, wat je zegt manifesteert en wat je denkt manifesteert met de wet van de aantrekking.

 

De wet van het omzetten van energie 

Dit betekent dat jij de kracht hebt om alles om te zetten in jou leven en je leven te veranderen. 

Zo kun je negatieve energie omzetten in positieve energie. 

Boosheid bijvoorbeeld omzetten in kracht of creativiteit. 

Ook je beperkte overtuiging kun je omzetten, zoals negatieve gedachten over anderen en over jezelf. Jij creëert letterlijk je eigen leven en je kan ook alles creëren.

Energie kun je manipuleren en dat is één van de grootste lessen hier op aarde. Wij verdienen namelijk alle goeds en hebben zelf in de hand hoe we onze energie omzetten en wat we er mee doen.

 

De wet van de polariteit 

alles heeft 2 tegenpolen van dezelfde soort energie. 

het tegenovergestelde van elkaar zoals noord en zuid, donker en licht, negatief en positief. tegengesteldheid trekt elkaar aan en heeft elkaar nodig. Zonder het 1 heb je het ander niet.

Het is namelijk ook zo dat Enthousiasme en angst hebben namelijk dezelfde energie alleen de één is positief beladen en de ander negatief beladen. Mocht je met een angst gevoel positief gaan denken dan manifesteer je dus met je gedachte het positieve met je angst gevoel. 

Je kan je lage vibraties dus gewoon voelen om het door je heen te laten gaan, we zijn er juist om alles te voelen, focus je op het positieve aspect en wees dankbaar in ieder iets zit namelijk iets moois en wij hebben het één nodig om het ander optimaal te voelen.

 

De wet van het geslacht

Wij hebben allebei mannelijke en vrouwelijke energieën in ons alleen een man heeft meer mannelijke energie en een vrouw heeft meer vrouwelijke energie en dat trekt elkaar aan en past als een magneet bij elkaar wat super mooi is, helemaal wanneer je allebei in balans bent. Ik noem het even zo in het voorbeeld, een man kan namelijk ook een meer vrouwelijke energie hebben en een vrouw mannelijke energie. Beide energieën in ons hebben we nodig om in balans te kunnen zijn. Deze energieën hebben elkaar nodig en kunnen zooo goed met elkaar samenwerken. Deze energieën passen in elkaar en is ook wel yin en yang genoemd samen.

 

De wet van de ritme

Alles is continu in beweging en heeft een ritme, een cyclus, een cirkel. Alle patronen, ritmes en cirkels blijven terug komen. Een voorbeeld hier van is levenslessen, ze blijven net zolang terug komen tot je de les het geleerd in welke vorm dan ook, wanneer je het één hebt geleerd zal je overstappen in een andere cirkel en zal dat zich herhalen.

Overal zit een ritme in. dag en nacht, maanstanden, levenslessen, groei en echt overal in.

 

De wet van de betrekkelijkheid

In deze wet leer jij eigenlijk dat er geen goed of fout is. 

Het zijn de dingen die je met elkaar vergelijkt om te zien dat het één anders is dan het ander, en dat alles een verhouding tot elkaar heeft. Wij nemen verhoudingen tot elkaar waar.

Er bestaat geen goed of fout.

 

 'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0