· 

Grotere plaatje

Het gaat niet alleen om jou of mij, het gaat om het grotere plaatje. 

 

Je kan er voor kiezen om alleen te zien wat er voor je neus gebeurd, maar je kan het ook vanuit het groter perspectief bekijken. Het grotere perspectief is dat alles en iedereen invloed op elkaar heeft. Alles wat je zegt of doet heeft invloed op het grotere geheel, want alles is met elkaar verbonden. Je kan alles onbewust bekijken, dat is alleen zien wat er gebeurd in je leven, het negatieve zien en het willen begrijpen. Je kan ook bewust naar je leven kijken, weten dat wat er gebeurd (hoe negatief het ook lijkt) gebeurd met een reden. Niet perse op dat moment willen weten waarom, maar weten dat het gebeurd omdat het beter voor je zal gaan uitpakken, weten dat het gebeurd voor jou om te groeien, ook al zie je het op het moment niet. Ook al slaat het op het moment dat het gebeurd helemaal nergens op, gewoon gaan met wat is. 

 

Voor mij geldt dat ik kan zien wat er gebeurd op het moment recht voor mij, maar ik kan mezelf ook boven het plaatje verplaatsen en kijken naar alle mensen die op dat moment in mijn moment zijn en weten dat het voor het grotere geheel gebeurd. 

Ieder contact, ieder woord, ieder iets is voor het grotere geheel. 

 

Wanneer jij je pad gaat volgen en loslaat wordt het makkelijker om gewoon volledig jezelf te zijn. In het moment in je lichaam. Bewustwording van het aardse en bewustwording van het universum het is de balans daar tussen. Je bent namelijk mens om je ziel te laten groeien. Je hogere zelf zal je altijd terug leiden naar je pad, hoeveel omwegen je ook kiest, maakt niet uit het zal je altijd weer op je pad terug brengen. Met omwegen zal je het alleen voor jezelf moeilijker maken, maar ook uit die ervaringen leer je. 

 

Je kan het jezelf zo moeilijk maken als je wil en je kan het jezelf zo makkelijk maken als je wil. De makkelijkste weg is dat je jezelf accepteert zoals je bent, jezelf lief hebt en niet streng voor jezelf bent. Luister naar jezelf en je intuïtie.

 

Het is een reis en in deze reis doorloop je stappen. Voor een ieder waar die is, is het anders.  Een ieder heeft een ander leven gekozen en speelt het stukje van zijn of haar leven. Toch is het allemaal met elkaar verbonden. Geniet van het stukje dat jij leeft en weet dat je altijd een keuze hebt. Je keuze kan de makkelijke zijn en de moeilijke, je kan met jezelf in gevecht zijn en je kan loslaten en accepteren, weet dat beide wegen je terug brengen naar jezelf en het pad dat je hoort te leven. Kies voor wat jij wil doen in het leven en gaandeweg zal je erachter komen dat wat jij wil, zo anders kan zijn dan wat je ziel voor ogen heeft.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0