· 

Waarom je de dingen doet zoals je ze doet

Om erachter te komen wat je patronen zijn en wanneer je bewuster wordt van jezelf, zullen er dingen in je leven gebeuren waarbij je de verkeerde keuzes maakt. Nja verkeerde keuzes kan ik ze niet echt noemen want ze maken je bewust van je patronen en waarom je die keuzes altijd maakt.

 

Pas wanneer je ziet dat je een bepaalde keuze maakt en waarom je die hebt gemaakt (je achteraf precies voelt waarom je juist die keuze hebt gemaakt en dat je denkt, God maak ik echt daarom deze keuzes) kun je je gedrag gaan veranderen. Het vreemde is dat je je eigen gedrag echt niet ziet en dat je bepaalde keuzes maakt vanuit trauma response, waarvan je echt gewoon niet wist dat het een trauma response was. Eigenlijk is letterlijk alles wat je doet, voelt en denkt gebaseerd op ervaringen vanuit het verleden. Iedere keuze die je maakt, ieder gedrag dat je vertoond, ieder gevoel dat je voelt, het niet gemotiveerd zijn, je ergens niet toe kunnen zetten, het gewoon echt geen zin in iets hebben, het iets niet willen, het iets wel willen, wanneer je niet bewust bent in waarom je voelt wat je voelt heb je het gewoon echt niet door, omdat het zo natuurlijk is.

 

Zo ben jij! Denk je!!!

 

Het is lastig uit te leggen, maar als je echt jezelf wil leren kennen, moet je alles afleren van hoe jij denkt. En ja een ieder weet dat afleren moeilijker is dan aanleren, dus ik zou zeggen draai het om en leer jezelf aan om er achter te komen waarom je doet wat je doet. Als je geen bewustzijn brengt in waarom je denkt wat je denkt en in waarom je voelt wat je voelt, is het geen eens leven meer, het is een patroon die jou heeft overgenomen, zonder dat je het weet. Dat gevoel is een cirkel, wat je denkt is een cirkel, alles is een cirkel, je acties, je keuzes en ja tuurlijk hoe meer je aan jezelf werkt hoe beter die cirkels worden, maar het blijven patronen, je blijft geleefd door je eigen gedachten gang, je eigen gecreëerde wereld vanuit eerdere ervaringen.

 

Ik kan wel zeggen ga doen wat je wil doen en vecht daarvoor, maar als je je niet bewust bent van je eigen gedachten en gevoelens en waarom je dit denkt of voelt, dan ben je helemaal niet jij, dus hoe kun je dan weten wat je wil, wat je echt wil vanuit je innerlijke jij.

 

God die programmering gaat zo diep in je gedachten door, het is letterlijk alles wat je doet is geprogrammeerd, is vanuit eerdere ervaringen, zo werken je hersenen, je ego, wanneer ze ervaren wordt het een gekopieerd iets. Dan is het onbewust 1 groot ego verhaal dat je leeft.

 

Het is een overnieuw doen aan keuzes net zolang tot je snapt in welke cirkel je zit. Daarom zijn bepaalde mensen in je leven, let op wat mensen je nou echt zeggen. Iets wat je als nare ervaring hebt ervaren, ga je vermijden. Iets wat je als leuke ervaring hebt ervaren ga je onbewust naar op zoek.

 

Met vermijden of opzoeken is letterlijk! Het vermijden komt het geen zin in iets hebben vandaan! Het ongemotiveerde, luie, uitstel, er je niet toe kunnen zetten gedrag.

 

Voorbeeldje… ik vind mijn verjaardag niet leuk, verjaardagen in het algemeen vind ik niet leuk, waarom? Als kind kwamen er nooit mensen op mijn verjaardag, ben als kind daarin teleurgesteld, als puber gaf ik een feest en weer niemand kwam opdagen en nu vermijd ik het, omdat ik dat teleurgestelde gevoel koppel aan verjaardagen en wat doet het ego, je beschermen, waar heb je dus geen zin in? In verjaardagen.

 

Als je als kind niet je gevoel kwijt kon, of je ook maar 1 reactie hebt gehad van nu even niet of wat voor een reactie dat je het gevoel had teveel te zijn, zal je je in alle situaties waarbij je dit gevoel opnieuw kan krijgen vermijden, je denkt dat als je iets vraagt mensen je teveel vinden, dus wat doe je… je vraagt niks.

 

Je lost zelf op, je trekt je terug en delen, zeggen, uiten, praten over hoe jij je voelt ga je vermijden, het kan zo diep gaan dat je niet eens meer weet wat je wil, omdat je alleen maar vermijd en tevreden wil stellen omdat je niet teveel wil zijn, omdat je ego dat gevoel niet meer wil voelen. Het gebeurd met al het gedrag wat je vertoond. Zelfs als je nu een gebeurtenis ervaart die pijn doet, een nieuwe gebeurtenis, dan ga je gedrag vertonen om die gebeurtenis te vermijden. Niet eens letterlijk die gebeurtenis, maar je gaat alles vermijden waarbij het gevoel kan ontstaan die je bij die gebeurtenis hebt gehad.

 

Het enige is als je vermijd, je dingen op je pad krijgt om je dat te laten voelen, zodat je het kan Helen, opnieuw kan ervaren, zodat je bewust wordt en het patroon doorbreekt. Dus je blijft alles herhalen om te leren of te verwerken. Je ego vermijd, maar de situaties trek je aan, omdat je ziel die ervaring wil verwerken.

 

Wanneer je positiviteit in je gedachten gang aanbrengt, zal je positievere ervaringen opdoen, maar nog steeds dezelfde cirkels doorgaan, alleen dan positiever. Positieve mindset brengt dus zeker verandering in je leven, alleen als je niet bent geheeld of niet bewust bent, blijf je onbewust vanuit je trauma’s keuzes maken en ben je nog steeds niet vrij van je onbewuste trauma gedrag. Je handelt nog steeds vanuit je onbewuste, ook al denk je positief.

 

Bewustwording is gaan weten en zien waar jou gedrag vandaan komt, waarom je denkt zoals je denkt en voelt wat je voelt. Als je dus niet geheeld of bewust bent kun je handelen vanuit jou gevoel, maar jou gevoel is gecreëerd op je ego, je trauma response, je patroon. Je intuïtie brengt je dus ook nog steeds naar mensen, plaatsen en situaties omdat het onbewuste is geprogrammeerd vanuit je eerdere ervaringen. De keuzes die je dus maakt vanuit je gevoel terwijl je niet geheeld bent, zijn dus gebaseerd op hoe jij geprogrammeerd bent. Je positieve mindset zal dus wel mooiere situaties en betere mensen in je leven brengen, maar het zijn nog steeds situaties en mensen die daar eigenlijk horen om je nog steeds iets te leren, je hebt je les namelijk nog niet geleerd of je patroon nog niet doorbroken.

 

Letterlijk alles is ego en vaak creëer je ook nog een alter ego. Bewustwording wordt dus alleen vergroot, wanneer je je focus legt op bewustwording. Wanneer je vraagt breng me situaties om te Helen, trust me they will come, wanneer je vraagt ik wil me bewust worden van mijn patronen, zullen zich situaties voordoen waarin je dit gaat opmerken.

 

Deze situaties zullen zich sowieso voordoen, alleen heb je je focus er niet echt op want je wordt gewoon geleefd en gestuurd vanuit je onderbewustzijn, wanneer jij vraagt om je bewust te worden van gedrag etc zet je je focus daar en je creëert situaties waarbij je het gaat leren. Deze keuze maak je zelf, wil je onbewust verder leven en gestuurd worden vanuit trauma responses die opgeslagen liggen in je onderbewustzijn, de cirkels doorgaan totdat je ergens eens een keer wakker wordt en je jezelf gaat opvallen, of wil je je bewustzijn vergroten, groeien, vrij zijn van je cirkels en je ego die je aanstuurt, zodat je kan gaan creëren.

 

Creëren vanuit je pure jij. Wat je wil kun je krijgen en wordt gecreëerd. De connectie met je hogere zelf (je bewustzijn) of het onbewuste leven wat eigenlijk wordt aangestuurd door je onderbewustzijn en je ego. Ego is niet slecht, je leert hem alleen te herkennen zodat je de keuzes kan maken vanuit een geheelde bewuste plek i.p.v. je trauma response.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0