· 

In je helend proces

Je bent altijd omringd met mensen en situaties die jouw innerlijk reflecteren. Wanneer mensen jou raken of een gevoel bij jou naar boven brengen (dus je triggeren, positief of negatief) is dat voor jou een kans om het gevoel te accepteren en te doorgaan. Dat geeft jou de kans om dat wat het boven brengt te Helen. De mensen om je heen zijn er namelijk niet voor niks. Wanneer jij je bewust bent van wat ze naar jou spiegelen en je heelt jezelf, je laat gevoelens toe en laat ze door je lichaam gaan zonder het vast te houden en je begrijpt wat het gevoel in jou naar boven heeft gebracht, wat de trigger is achter het gevoel (dat is de cirkel van de gedachte waar je in zit) leer je je les en kun je verder. Dat betekent niet dat dan automatisch die mensen veranderen. Als jij je les hebt geleerd en je ziet de trigger en heelt hem… is het aan jou of jij in deze situaties blijft of met deze mensen of dat je verder gaat. Horen deze mensen in je leven kun je aangeven hoe jij het ziet en zullen ze je accepteren in hoe jij bent. Blijft dit echter zo dan is het aan jou om grenzen aan te geven en los te laten. 

 

Ik zal het uitleggen…

Er is een groepje mensen in je leven en deze reflecteren naar jou wie jij bent vanbinnen en waar jij iets van leert over jezelf. (Niet iedereen is meant om je iets te leren je hebt ook gewoon opvul mensen, niet nauwe contacten, maar de opvullers van het leven). Bijvoorbeeld mensen waar jij contact mee hebt zij spiegelen iets naar jou, de mensen waar je geen contact mee hebt zijn de opvullers. Opvullers zijn mensen die er zijn bestaande uit energie, maar niks toevoegen in de wereld ze zijn er alleen om de ruimte in je leven op te vullen, maar hebben geen functie, de enige functie die ze hebben is de ruimte opvullen... (zoals je loopt op straat en je ziet veel mensen lopen, een deel daarvan zijn opvullers, ze zijn daar, hebben geen functie, vullen alleen de ruimte op). Mensen wie in je leven horen spiegelen iets naar jou en dat is jouw innerlijke waar jij je bewust van kan worden. Wanneer jij je bewust bent van hetgeen wat zij naar jou spiegelen, kun jij je les daaruit leren en is aan jou of jij in deze cirkel blijft. Laat me het zo zeggen.. ik spiegel naar jou dat ik van snoep/koek/ijs hou, jij wordt wakker en denkt dit is niet gezond en jij verteld aan mij, dat wat je eet is echt niet gezond ik stop er mee. Welke reactie ik dan ook heb is mijn reactie en daar kan ik uit leren van oh hij heeft gelijk of niet of whatever. Ik kan stoppen met suiker eten of doorgaan met suiker eten (dat is aan mij) wij blijven met elkaar omgaan en jij ziet aan mij dat ik blijf door eten en jij je bewust bent van niet dooreten. Jij kan ook denken heb er van geleerd ik eet geen suiker meer, jij blijft er mee doorgaan en dat is oké en jou keuze, maar dit dient mij niet meer ik heb mijn les geleerd, ik ga verder met mijn leven en we laten elkaar los. Zo heb je allemaal mensen en situaties het doel er van is om te leren en te groeien, je steeds bewuster te worden van jezelf. 

 

Wanneer jij bewuster wordt betekent dus niet perse dat de mensen in jou directe omgeving bewuster worden iedereen heeft een keuze. Wanneer iemand er voor kiest om de les niet te leren en jij gaat verder zal er iemand anders op die plaats van jou komen om dat op een andere manier naar diegene te reflecteren. Wanneer jij je wel bewust bent groei je verder laat je los en komt er iemand op je pad die je het volgende zal leren. De mensen die in je leven horen zullen samen met jou groeien en jullie zullen van elkaar leren, zo ontstaat echte connectie. Je connect met iedereen want iedereen is jou als je je bewust bent alleen niet iedereen is om daar te blijven. No attachments, dat lijkt eng maar is niet eng, ieder leeft namelijk voor zichzelf om te groeien. Iedereen heeft ook zelf de keuze hoeveel die groeit met zijn eigen bewustzijn en aan wie die energie blijft geven of niet. Als iemand in je leven hoort groei je en is het uplifting, iemand die daar niet hoort groei je ook van maar blijft je naar beneden halen in groei doordat zij niet mee groeien. 

Let go. Het is aan een ieder zelf om te bepalen wat ze leren, hoe bewust ze worden en hoe ze ergens naar kijken, alles is goed en je kan niet falen. Helemaal niet wanneer je zelf leert te kiezen en te geven aan jezelf. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0