· 

Dienstbaar

Om je dienstbaar op te kunnen stellen en je purpose wil leren leven, leer je eerst alles over jezelf en de wetten van het leven.

 

Wie de ziel niet kent zal het lichaam ook niet kennen. Wie de ziel niet kent zal niet weten hoe ziekten werken en ontstaan en waarom gebeurd wat gebeurd.

Waarom een ieder het leven leeft wat hij of zij leeft.

Alles wat je in je leven meemaakt bereid je voor op het volgende in je leven, een alles wat je meemaakt is dus nodig om daar te kunnen komen waar je hoort te zijn.

 

Is dat makkelijk? Nee! Kun je dat aan? Ja!

 

Ook al snap je niet waarom gebeurd wat gebeurd het heeft een functie en hoe bewuster jij bent van je ziel en je leven, hoe meer je gaat zien waarom je leeft wat je leeft. Ervaart wat je ervaart. 5jaar geleden zag je niet wat je vorig jaar zag en vorig jaar zag je niet wat je nu ziet. Nu zal je dus ook niet zien wat je over een jaar zal zien en dat hoeft ook niet. Daarom is het fijn om te kunnen accepteren dat waar je nu bent gewoon goed is. 

 

Mensen wordt geleerd om alles te willen weten om zo deze zekerheid voor zichzelf te creëren, in feite is dat de bevestiging die ze zoeken in de angst de ze met zichzelf meedragen van onzekerheid. Weet dat alles altijd goed komt, zo niet (lijkt dan zo), dan toch! Niemand zal blijven in het geen waar ze nu in zitten, er komt altijd een verandering, vertrouw daar op.

 

Het is ook echt voor je eigen gemoedsrust en gemoedstoestand belangrijk dat je leert hier in het nu te zijn.

Ik voor mijzelf sprekend, leer steeds meer hoe belangrijk het is om hier te zijn waar ik nu ben.

 

Om dit waar ik nu ben leer optimaal te ervaren en mijn bewustzijn hier te houden in waar het nu is. Ik begrijp dat alles wat ik leer en zie van mensen, boeken, plaatsen, mijn ziel, mijn ego, hogere zelf, spirits guides, ancestors en eigenlijk alles in mijn hele leven, ik in eerste instantie niet begrijp en wordt later pas duidelijker.

 

Dit komt ook omdat het lichaam pas later begrijpt wat er energetisch gebeurd.

 

Je uiterlijke wereld is een reflectie van je innerlijke wereld en in je uiterlijke wereld kun je heel veel leren van je innerlijke wereld. Betekent niet dat alles te wijten is aan je innerlijke wereld. Iedereen heeft namelijk invloed op zijn eigen innerlijke wereld en alles en iedereen is met elkaar verbonden, doet 1 iemand iets heeft dat invloed op het hele geheel.

 

Je mag begrijpen dat soms dingen horen te gebeuren totaal zonder dat jij er controle over hebt, maar dat het gebeurd om een reden en hoe ernstig het ook is wat er gebeurd en je de reden dat het gebeurd je niet ziet, het toch gebeurd voor een hoger doel.

 

Dus voor jou.

 

Goed of slecht geen oordeel.

 

Daar waar er niets gebeurd zal ook geen verandering plaatst vinden.

Daar waar iemand iets doet (goed of slecht, maakt niet uit en betekend niet dat je dat hoeft te accepteren, kies voor jezelf) zal verandering plaats vinden.

De verandering die daar uit voortkomt heeft natuurlijk een verwerkingsproces en die mag je met liefde voor jezelf doorgaan.

 

Zo gebeurd het in kleiner geheel, en in het grote geheel, alles en alles met elkaar. Er zijn altijd mensen die jij aantrekt waar jij iets uit en van kan leren en er zijn ook mensen die je aantrekt die iets van jou kunnen leren.

 

Accepteer een ieder hoe hij/zij is, ook al begrijp je niet de acties van iemand. Heb er vrede mee dat als iets niet voor jou is, jij het los kan laten en de acties die jou niks meer brengen van iemand niet meer bij jou horen.

Je hoeft het niet vast te houden en in je leven te laten, niet iedereen blijft namelijk in je leven.

 

Iedereen weet namelijk zelf wat goed voor hem of haar is en een ieder kan leren op zichzelf daarin te vertrouwen. Ook mag een ieder leren om compassie en ontzag te krijgen voor de ander die serieus met iets bezig is. Het is voor sommigen niet makkelijk om te leren hoe je met je medemens hoort om te gaan. Vaak denken mensen alleen aan het ik en wat zij willen en waar de ander dan mee bezig is houden ze geen rekening mee. Iemand die ontzag bezit, zal dit makkelijker kunnen.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0