· 

Spirituele narcisme

Ik wist niet eens dat het bestond.

Nja ergens is het wel logisch dat het bestaat, maar wat is het nou eigenlijk. 

Wanneer je jezelf leert kennen en begint te helen kom je meer in contact met je zelf, de wereld, je spirit guides en een alles eigenlijk.

Toxic relaties (partner, vrienden en familie) vallen weg en je wordt gevoeliger met meer compassie voor een alles en iedereen om je heen, alleen leer je nu grenzen te zetten en voor jezelf te kiezen (daarom vallen toxic relaties weg).

 

In spiritueel narcisme creëer je een soort van ego dat in alles wat jij doet goed is en jij gelijk hebt. 

 

Je begint je eigen gedrag goed te praten, gevoelens van anderen interesseren je niet meer, alleen met jezelf bezig en dat heeft niks met verlicht zijn te maken. Wanneer je het spirituele pad bewandeld zal je er namelijk achter komen dat alles 1 is.

 

Wanneer je meer in contact komt met je eigen gevoel, wordt je juist gevoeliger voor anderen omdat je compassie kan hebben voor alles en iedereen. Alles en iedereen is namelijk ontstaan uit 1 en hetzelfde en er is niet 1 beter dan de ander.

 

Wanneer je narcistisch spiritueel bezig bent, hoef je niet perse een narcist te zijn, waarschijnlijk ben je opgegroeid in een narcistische dynamiek of heb je zoveel meegemaakt dat je zo’n dikke muur om jezelf hebt heen gebouwd (dat je jezelf zo aan het beschermen bent dat ook je licht en empathie niet meer goed door die muur kan komen).

 

Het is een soort van beschermingsmechanisme geworden (een soort alter ego) waardoor jij je eigen gedrag niet meer goed ziet. Jij bent goed, je hoeft geen rekening meer te houden met anderen hun gevoel, met als gevolg dat jij je eigen gedrag gaat goed praten en zelf niet meer duidelijk ziet met wat je nou eigenlijk aan het doen bent.

Daarbij probeer je anderen te overtuigen in hoe jij het ziet en hoe jij het ziet is de waarheid (dus wil je nog een vorm van controle) en ben je nog steeds aan het manipuleren. 

Terwijl wanneer je spiritueel bezig bent weet je dat een ieder zijn of haar eigen pad bewandelt en een ieder alle antwoorden voor zichzelf in zichzelf hebben. Een ieder weet namelijk zelf de beste keuzes voor zichzelf te maken en ja je mag jezelf uiten en de beste keuzes voor jou maken en daarbij het beste doen voor jou, maar wat het beste voor jou is hoeft niet het beste te zijn voor iemand anders.

 

Wakker worden is wakker worden (bewust worden) van alles en dan vooral van jezelf. Het is verantwoording nemen voor je eigen acties en daden. Er is geen goed of fout. Spirituele narcisten zijn vaak met zichzelf bezig en geloven een alles wat zij zeggen en doen goed is. Ook proberen ze dit te projecteren op anderen. 

Alleen het feit is dat wanneer je denkt dat alleen jij goed bent, heb je dus een oordeel over een ander en iemand die echt spiritueel is heeft geen oordeel over iemand anders.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0