· 

Narcistisch misbruik

Dit is iets wat zo vaak en veel voorkomt in de 3D wereld en wat veel mensen niet weten.

Mensen die niet in zo'n relatie hebben gezeten snappen vaak niet waar je het over hebt en hoe ernstig het kan zijn. Nu denken mensen, als het zo erg is hoe kan het dan dat je in zo'n relatie blijft.

 

Dat kan ik je vertellen... 

 

Wanneer je een relatie hebt met een narcist wordt je in feite zo erg gemanipuleerd op zo'n subtiele wijze (wat stapje voor stapje erger wordt) dat het er bij in sloopt en jij het niet meer helder ziet (gaslighting). 

Vaak zijn het empathische mensen die in zo'n relatie terecht komen, omdat een empaat heel gevoelig is en zich overal in kan plaatsen. 

 

Een narcist speelt op het gevoel van de empaat  en de empaat geloofd alle leugens van de narcist. De empaat manipuleert zichzelf  en de narcist is de spiegel. Het zijn karmische lessen.

 

ze spelen heel erg een slachtoffer rol dus, maar komen tegelijkertijd heel sterk over, ze hebben een sterke mening, zeggen alles op orde normaal gesproken te hebben, maar omdat er nou net in  hun leven zo'n nare gebeurtenis is gebeurd waardoor ze alles zijn kwijtgeraakt. Ja dat kan ook echt zo zijn, dus dat geloof je en dat vindt je erg voor diegene. In het begin van zo'n relatie ben je dus heel erg aan het helpen, helpen aan onderdak, vervoer etc. Waar het al eigenlijk fout gaat wanneer je een relatie begint, moet je hem niet beginnen omdat iemand je nodig hebt (dat zie je natuurlijk niet op die manier, dat ze je alleen nodig hebben voor onderdak etc, je geloofd dat ze jou leuk vinden en in de relatie willen investeren, maar in feite ben alleen jij degene die investeert). Een narcist zoekt namelijk altijd iemand die iets heeft wat hij kan gebruiken. Heeft ie geen onderdak, zoekt ie iemand waar ie kan verblijven. 

geen vervoer zoekt ie mensen met vervoer, bij de narcist zit er altijd iets achter en hebben altijd iets van iemand nodig. 

 

En toch is het een spiegel, want jij hebt ook iets nodig. 

 

Doordat zij jou blij maken met broodkruimeltjes accepteer je de mindere kanten, omdat je blij bent wanneer ze geven. Het is een verslaving helemaal wanneer je zelf deze patronen bent gewend gedurende je leven. Dus eigenlijk ben je verslaafd aan het kleine beetje dat zij jou geven, omdat je niet weet hoe je jezelf moet geven.

 

Nu wil ik niet zeggen dat het je eigen schuld is of dat je het verdiend om in zo'n relatie te zitten, want niemand verdiend dat (Jij moet alleen gaan zien dat jij dat niet verdiend!).

Weet wel dat hun je precies voorhouden waar jij van moet leren. Het voor jezelf opkomen. Hetgeen wat hun laten zien is de oorlog die jij eigenlijk vanbinnen voert (in jezelf). Je niet waardig voelen (hun zullen je niet waarderen). Geen respect hebben voor jezelf en je eigen gevoel (hun zullen geen respect hebben voor jou en je gevoel, al laten ze blijken dat zij de enigen zijn die van jou kunnen houden).

Maar om eerlijk te zijn mensen die in zo'n relatie hebben gezeten en helen, zijn zo sterk en wijs. Dat is hetgeen wat je van jezelf nog moet gaan zien (dat je het beste verdiend, respect, waarde, liefde) en daarom ben je in zo'n relatie terecht gekomen. 

Vaak zijn het deze mensen die wakker worden van de wereld in hoe die is. Wat ze zeggen wanneer je echt tot aan de grond heb gezeten en jezelf compleet bent kwijtgeraakt, kun je ook grote hoogten bereiken en jezelf compleet gaan zien. Je kan immers zo diep van iemand houden dan dat je van jezelf houd en je trekt aan wat jij vanbinnen bent. Wees eerlijk naar jezelf in hoe jij denkt over jezelf en hoe jij praat tegen jezelf. Ben je hard tegen jezelf zal je iemand aantrekken die hard zal zijn. en zo kun je precies aan de nauwe contacten die jij om je heen hebt zien waar jij aan mag werken in jezelf!

 

Nee, narcistisch misbruik is vreselijk en gaat natuurlijk ook in gradaties, maar je hebt het echt in hele erge vormen en hoe dieper de wonden zijn die jij in je draagt, hoe heftiger het eigenlijk wordt, omdat je zoveel van jezelf hebt gegeven en je zo erg aan past, dat eigenlijk alles voor de narcist wordt gedaan. Je kan ook eigenlijk niet anders wanneer je er in zit want door alles wat jij doet, een blik een verkeerde kant (in de narcist zijn ogen) uit zich al in een heftige uitbarsting. Je wordt volledig gekleineerd en uit je kracht gehaald. Er wordt continu tegen je gezegd in dat je slecht bezig bent, het niet goed doet (en je kan het ook niet goed doen) want als hun geen goeie dag hebben, geloof me dan ben je de lul. Hoe erg je ook je best hebt gedaan, niks is goed, het eindigt in ruzie en uiteindelijk is het jou schuld, want jij hebt er geen rekening mee gehouden dat de narcist een slechte dag heeft. 

 

Jij bent niet verantwoordelijk voor iemand anders zijn of haar gevoel.

 

Ik kan een miljoen dingen opnoemen, van wat jij niet goed kan hebben gedaan, van eten koken tot aan iets niet hebben gestreken, van iets te lang in de badkamer zitten, tot aan dat mensen naar je kijken, van niet met een meester mogen praten (omdat iedereen naar jou kijkt) en je afsluiten van je gehele omgeving, omdat alle mensen in jou leven niet goed genoeg zijn. Eigenlijk in de ogen van een narcist is niemand goed en mankeert er aan alle mensen het ergste. Buiten in omgang met anderen is de narcist natuurlijk subliem en heeft ie een masker op, alleen de mensen die echt dicht bij de narcist staan en dan bedoel ik ouders, partner of andere dicht bijstaande familieleden daar kan de narcist geen masker voor ophouden en deze mensen zal de narcist dan ook zwaar manipuleren. Een baan kunnen ze niet lang houden, daar moeten ze te lang een masker voor ophouden (tenzij zij diegene zo kunnen manipuleren) vaak eindigt dit in een ontslag of dat de narcist is weggelopen en niet meer terug komt, met natuurlijk de nodige voordelen eruit te halen voor de narcist zelf. 

 

Een narcist weet namelijk precies hoe die moet handelen om zijn dingen voor elkaar te krijgen en weet ook precies bij welke mensen ze dat kunnen doen. 

Waarom ik dit vertel is omdat de meeste mensen de ernst er niet van in zien en ook eigenlijk niet kunnen begrijpen hoe het er in zo'n relatie aan toe kan gaan. 

Wanneer iemand zegt dat ie in een narcistische relatie zit in geloof diegene dan en neem het echt serieus. ze hebben hulp nodig, want zich hierover uiten alleen al tegen iemand is een hele stap. 

Vaak zijn ze helemaal afhankelijk gemaakt en totaal gebrainwashed. Ze praten ondanks dat ze weten dat het gedrag van de narcist niet goed is, toch het gedrag van de narcist goed, omdat ze dit zo is wijsgemaakt. De volledige ernst zien ze zelf niet eens in wanneer ze er in zitten, omdat ze ergens het geloofssysteem hebben gecreëerd dat het hun schuld is en zij niet beter verdienen dat dit. Pas tegen het einde van de relatie gaan ze pas inzien dat het niet langer meer kan, maar dit is ook omdat ze echt compleet op zijn en het gewoon niet meer kunnen. Vaak zijn er ook nog kinderen in het spel, zijn ze getrouwd, hebben ze geenplek waar ze naar toe kunnen, ze willen anderen ook niet lastig vallen, want als ze wel bij iemand terecht kunnen zijn ze bang dat de narcist ze komt opzoeken en vrouwenhuizen, hulpinstanties en politie kan je vaak niet verder helpen. 

Dan krijg je het antwoord, we zitten vol en je moet contact met ons blijven opnemen net zolang tot er een keer een plekje vrij komt. 

Politie helpt je helemaal niet en laat je gewoon staan. erger nog als je weg bent en je doet een aangifte, dan sturen ze je papieren naar je oude adres en dan heeft de narcist de papieren in handen. 

 

Ik wil je niet ontmoedigen om weg te gaan, want als je er in zit lijkt het alsof je geen mogelijkheden hebt, maar geloof me wanneer je eenmaal weg bent, al moet je naar de andere kant van het land als daar nog een plekje voor je is om heen te kunnen, doe het dan, want het is de beste stap die jij voor jezelf kan maken. 

 

Voor de mensen die niet in zo'n relatie probeer je er eens in te verdiepen en ook wanneer je wel in zo'n relatie zit om voor jezelf helder te krijgen waar je op dat moment in zit. Je hebt jezelf namelijk zo weggecijferd dat je de ernst er van pas veel later gaat inzien. wanneer  je weer in contact bent met jezelf en langzaamaan je gevoel weer toe laat. 

 

Kies altijd voor jezelf! Ook al lijkt het uitzichtloos. Het is het niet, je bent sterk genoeg om hier uit te komen. Wanneer je er eenmaal uit bent en je heling begint, och wat een rust en wat een leven kan jij voor jezelf opbouwen. Het is het zo waard!

Voor de mensen die niet in zo'n relatie hebben gezeten, neem het serieus, wanneer iemand met zoiets bij je komt en bepreek het vooral niet wanneer de narcist er bij is. 

Dat maakt het het alleen maar erger. Narcisten liegen en weten dondersgoed hoe ze je moeten bespelen en manipuleren, dus trap er niet in. Volg je gevoel en maak het niet minder erg dan dat het is. Een narcist zal alles bewust op jou projecteren, ze hebben een schuld besef, nemen hier geen verantwoordelijkheid voor en hebben geen schuldgevoel. Het schuldgevoel projecteren ze op jou, zodat jij eigenlijk alle verantwoording neemt voor hun acties en jezelf daar helemaal op aanpast.

 

Wanneer jij voor jezelf in je heling wakker wordt en je grenzen gaat leren zetten, situaties gaat zien voor wat ze zijn (en niet meer mooier maakt dan dat ze zijn), jij jezelf leert kennen, je waarde gaat inzien, weer op jezelf gaat vertrouwen en in je eigen kracht komt te staan, kun je de wijsheid van de lessen uit  je ervaringen halen en kun je gaan zien dat ondanks dat dit je is aangedaan jij er mooier, krachtiger en in contact met je zelf uitkomt en dat is iets wat je leven zo mooi zal maken en wat niemand jou meer kan afpakken, want de weg naar boven heb je voor jezelf gecreëerd en wat jij hebt overwonnen en meegemaakt, daar mag je trots op zijn!

Jij verdiend het beste en jij bent niet meer je verleden, je verleden is de ervaring die je wijzer heeft gemaakt en waardoor jij bewustere keuzes voor jezelf kan maken. 

Integreer de les en laat de trauma los. 

 

Niet door hem weg te drukken, maar door je gevoelens en emoties te voelen en los te laten. Druk niks meer weg, dat heb je lang genoeg gedaan, alle gevoel van jou telt, luister daar dus naar. 

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0