· 

Narcisme, manipulatie en controle

Waar komt het vandaan? Wij leven in de 3D wereld alleen maar in manipulatie en wanneer jij je eigenwaarde niet kent en altijd het goede ziet in alles en iedereen, ben je gemakkelijk te manipuleren. Niet dat je jouw goedheid moet veranderen, want je goedheid is een gift en daar zouden vele mensen van kunnen leren, dus twijfel nooit aan jezelf en weet dat je goed bent zoals je bent, leer alleen voor jezelf dat jij het verdient je beste leven te leven en dat je niet voor minder moet gaan. Betekent niet dat je eigen gedrag altijd goed is, maar dat je naar jezelf mag reflecteren en eerlijk mag zijn.

 

Leer op jezelf te vertrouwen in wat goed voor je is. Leer voor jezelf op te komen, want dat is waarom dit gebeurt, zodat je de liefde naar jezelf vind en ik weet dat is een lastige.. om je eigenwaarde te vinden is de weg naar jezelf die alleen jij kan maken. Weet dat alles al in jou zit en dat jij de sleutel zelf hebt om dit in jezelf te gaan zien en vinden.

 

De 3D wereld is zo gemaakt en wordt zo op jou geprojecteerd, zo subtiel om jou te laten doen wat ze van je willen. Volgzaam zijn, zodat jij jezelf inhoudt en aanpast.

Zelfs de technieken die ze mensen aanleren in studies... Eerst complimenteren en iemand ophemelen, daarna komt de kritiek en de subtiele oplossing, die ze jou al aanreiken, zodat jij gaat doen wat ze willen dat je doet.

 

Het is eigenlijk een brainwash en dit gaat heel diep wanneer je in een narcistische relatie zit of in een gezin bent opgegroeid waar een ouder narcistisch is, waar het op jou is geprojecteerd, wat er dan gebeurt als jij opgroeit is dat je dit meeneemt in de rest van  je leven, totdat je er van wakker word en de waarheid gaat zien.

 

Vaak wanneer je opgroeit in een narcistisch dynamiek ga je zoveel van jezelf geven, omdat je gemanipuleerd bent, en dus onzeker bent gemaakt waarbij je denkt dat je niet goed genoeg bent en je alleen maar meer en meer van jezelf moet gaan geven.

Deze wond gaat zo diep van het geven, dat jij je eigenlijk compleet wegcijfert voor anderen en denkt dat dit goed is. In een narcistisch relatie ben je op den duur zo erg conflict aan het vermijden, dat je bijna nergens meer iets van durft te zeggen en je continu op eieren loopt, omdat je weet dat er op ieder moment een woede uitbarsting kan komen. Je cijfert jezelf helemaal weg en langzaamaan verlies je jezelf in alles wat jij ooit was. Je verandert naar een onzeker iemand, die denkt dat de schuld bij jou ligt in de relatie omdat je niet genoeg empathie opbrengt voor de narcist en je gaat zoveel empathie tonen dat er van jou zelf niks over blijft. Dit gaat gepaard met angst, schuldgevoel, onzekerheid, op eieren lopen, niet meer durven uiten, überhaupt opletten in wat je zegt, in hoe jij je gedraagt, of mensen niet naar je kijken op straat, je wil jezelf voor alles en iedereen onzichtbaar maken, zolang je maar geen situatie veroorzaakt waarbij de narcist een woede uitbarsting kan krijgen.

 

Een woede uitbarsting kan al komen doordat iemand tegen jou op straat gewoon hoi zegt (of je diegene nu kent of niet) of dat een blik van iemand die jou aankijkt, terwijl je niet eens weet dat iemand je aankijkt (want je durft mensen niet eens meer aan te kijken). Als je een relatie hebt met een narcist eist de narcist eigenlijk alle aandacht van jou op elk gegeven moment hij of zij dat maar wil. Jij bent op dat moment zo op je tenen aan het lopen dat je ook altijd aan staat om klaar te staan (op ieder moment van de dag 24/7). Ook neem je vormen van deze manipulatie over, jezelf manipuleren, anderen manipuleren (en ja mensen pleasen is een vorm van manipulatie, want jij laat niet de echte jij zien, omdat je bang bent om mensen te verliezen, de onzekerheid in jezelf). Jezelf manipuleren, jezelf gaslighten, denken dat je gek bent, dat het aan jou ligt, dat je het allemaal niet goed ziet, het gedrag van anderen goed praten..

waarom, omdat jij zo onzeker bent dat je niet goed genoeg bent, dit is je wijsgemaakt op jou geprogrammeerd en dit ben jij gaan geloven in jezelf, jij gelooft serieus dat jij niet goed genoeg bent, niet genoeg van jezelf geeft en door alle broodkruimels, woede uitbarstingen en love-bommings, blijf je empathie geven en jezelf wijsmaken in hoe zwaar de narcist het wel niet heeft.

 

Een narcist laat jou geloven dat je goed bent, zolang je doet wat de narcist doet. Een narcist zorgt er voor dat jij je blijft geven en zodra jij een grens aan geeft of aan jezelf denkt... voor jou, omdat je dit voor jezelf nodig hebt, dan ligt het aan jou en spelen ze op je gevoel. Ze zeggen dat je niet om ze geeft en er is geen ruimte voor jouw gevoel. een narcist denkt aan zichzelf en neemt, neemt en neemt. Dit kan ook, omdat jij geeft en geeft en geeft vanuit je wonden. Doe je een keer niet wat zij willen, tja, dan gaan ze je schuld aanpraten. Zolang alles in hun straatje past, doen ze alsof ze geven en jij ook belangrijk bent, maar wanneer het er op aan komt doet jou gevoel er niet toe, alleen hun gevoel telt. Ze kunnen ineens heel hard uit de bocht komen en jou laten denken dat het aan jou ligt.. daarnaast als ze er later met jou over praten, heb jij het zo opgevat en was het allemaal niet zo gegaan en laten ze jou denken dat hun het zo zwaar hebben, zielig doen, liegen, om jou weer te laten twijfelen en te laten doen wat de narcist wil dat je doet.

 

Een narcist kan vanuit zielige slachtoffer rol uitbarsten in iemand die koud, leeg en een bijna demonische blik in hun ogen hebben. In zo'n uitbarsting kan het heel ver gaan en doe je er alles aan om het te sussen, om de vrede weer terug te krijgen en ja als het dan eenmaal weer rustig is begint het slachtofferrol weer, dan hebben ze het niet zo bedoeld en je hebt het verkeerd begrepen en het komt daardoor en daardoor, je had net dat niet moeten zeggen of jij had het anders moeten brengen, want als je het anders had gebracht dan had hij of zij het wel begrepen en dan was dit allemaal niet gebeurd.

 

Het gaat zo in relaties, in de contacten om je heen, in de wereld. Wanneer je bent opgeroeid in een narcistische dynamiek, zal je niet alleen narcistische partners aantrekken, maar ook narcistische vriendschappen. Om hier van los te breken, moet je echt eerlijk naar jezelf zijn en kijken waarom je doet wat jij doet, waarom denk je van jezelf dat je niet meer waard bent en dat het oke is dat iemand je zo behandeld? De narcistische partner die je hebt, die jou je niet goed laat voelen, dit kan zo subtiel gaan, je complimenteert en daarna je laat voelen dat het aan jou ligt, het op je gevoel spelen. Het sloopt er steeds meer bij in en het wordt steeds erger, alleen om dat jij er middenin zit besef je amper dat het erger wordt, omdat er altijd wel een excuus is waardoor het gedrag dat wordt getoond weer recht wordt gepraat. 

Vaak omdat je ook zo bent opgegroeid en jij eigenlijk niet beter weet dan dat je jezelf moet wegcijferen. Een narcist voedt zich door controle over jou te hebben en jij precies doet wat hij / zij wil en jij voed jezelf omdat je geen eigenwaarde hebt en wanneer de narcist jou goed vind, voel jij jezelf ook goed. Jij voelt jezelf goed wanneer iemand jou nodig heeft en wanneer iemand jou goed vind. Op deze manier voel jij je gehoord en gezien en dat is de verslaving aan een narcist. Zij uiten de toxic gedragingen die jij in je hebt en waar jij van mag leren.

 

Dat is niet de manier hoe dat je liefde hoort te ontvangen. Liefde hoef je niet te moeten verdienen, omdat jij er iets voor moet doen. Liefde hoort er te zijn omdat jij goed genoeg bent zoals je bent en daar hoef jij helemaal niets voor hoeven te doen.

Liefde is geen controle en of elkaar nodig hebben. Dus kijk ook goed naar jezelf... 

Heb jij iemand nodig en hou je vast aan iets wat niet goed voelt, omdat jij jezelf niet goed genoeg voelt.

 

Zit je in een relatie en vind jij je partner zielig? ben je elke keer maar weer begrip aan het tonen voor zijn of haar situatie en cijfer jij je eigen gevoel weg. Please, weet dat dit niet gezond is en ik weet het de stap om weg te gaan en uit deze relatie te stappen is zo lastig, je bent helemaal afhankelijk gemaakt en gehersenspoeld, maar twijfel niet aan jezelf, je bent niet gek! hoe moeilijk het ook is kies voor jezelf, waar ze je ook mee manipuleren, stop jou gevoel niet weg! Jouw gevoel telt echt, blijf jezelf dit niet aandoen, want je verdiend zoveel meer dan dat! Hoe zielig je iemand ook vind, je bent er niet om iemand te fixen, jij leeft om jezelf te fixen, om gelukkig te zijn. Om je eigen toxic gedragingen en verslavingen af te leren.

 

Denk niet dat iemand veranderd voor jou of dat de situatie beter word, want dat word het niet, het wordt pas beter wanneer jij de kracht voor jezelf vindt om weg te gaan. Deze kracht heb je! Manipulatie kun je gaan inzien, zoek op wat het is en leer jezelf om het te gaan zien. Zoek hulp en ik weet het dat is angstig, maar zo verder leven is ook geen leven (wanneer je er in zit) en wanneer je er uit komt praat er met iemand over, leer erover, want zelfs als je uit de relatie bent, is helaas je onzekerheid niet ineens weg. Je moet überhaupt eerst weer leren voelen, want in de relatie heb jij je eigen gevoel weggedrukt. Iemand die met zichzelf in contact staat kan niet eens in zo'n relatie leven, het erge is dat je daar pas achter komt wanneer je weer leert te voelen, wanneer je leert je gevoel weer toe te laten en dan pas begint eigenlijk de weg terug naar jezelf, dan begint je helingsproces. De twijfel die je hebt in jezelf zou je moeten helen en dat kan je! Je bent sterker dan je denkt.

 

Het is de weg terug naar jezelf, het leren zien hoe mensen met je omgaan en je weer terug brengen naar je eigen gevoel, weer leren op je eigen gevoel vertrouwen.

 

Bij de narcist draait het om controle, hoe meer jij altijd voor hun klaar staat, hoe beter zij zich voelen, zij denken aan hun eigen gevoel, wat het met jou doet, tja niet hun probleem. Blijf niet op je tenen lopen en blijf je gevoel niet wegdrukken, want elke keer dat jij je gevoel wegdrukt is een afwijzing naar jezelf, terwijl je juist moet leren naar dat gevoel te luisteren en voor jezelf te kiezen. Wees niet bang om de verkeerde keuzes te maken, want elke keuze die jij voor jezelf maakt is de juiste keuze en daar is geen goed of slecht in. Op jezelf leren vertrouwen en jezelf leren geven wat je nodig hebt dat is de enige goeie weg. Wat iemand daar ook van vindt! Leren om de energie, die je altijd in anderen steekt vanuit je trauma reactie, weer in jezelf te steken, is een proces en een proces die het waard is om te maken!

 

Manipulatie kan heel subtiel gaan zelfs de overheid doet het met de vaccins, het eten, de systemen alles is zo gebouwd om controle over jou te houden.

 

Ze geven je een stukje vrijheid en dan nemen ze die vrijheid weg, ze komen zogenaamd met een oplossing, jij doet dat, het gaat even goed, dus ze geven je weer wat vrijheid en dan nemen ze deze vrijheid weer weg. Zo gaat het maar door, je blij laten zijn met broodkruimels, zonder dat je het door hebt.

 

Het angst zaaien, je beelden op het nieuws te laten zien, op je gevoel spelen en controle over jou houden door dit zo op jou te projecteren. Dat is de 3D wereld.

 

Het gaat door in het eten. alles in de supermarkt is bewerkt, terwijl het enige wat je nodig bent is fruit, groente en water (onbespoten). Deze middelen zijn in de natuur gewoon te verkrijgen, dus hoe is honger ontstaan, het is ontstaan door de mensheid zelf, door deze middelen uit de natuur te halen, het gaan te bespuiten en het in de winkel te verkopen. Weet wat je eet en drinkt. Overal is suiker en zout aan toegevoegd... Suiker voor de verslaving, zout om je ziek te maken. De olie waar jij in bakt is zo verhit dat het hart en vaatziekten creëert.

 

Aan een gezond iemand verdienen ze immers niet en hebben ze geen controle over. 

 

Doorzie de wereld waarin je leeft en hoe deze manipulatie doordringt in alles van de 3D wereld. Vrije wil in de 3D wereld bestaat alleen wanneer je wakker bent en jij voor jezelf gaat denken in wat goed voor jou is, niet wat deze hele wereld je voor houd. wordt wakker van het kritisch stemmetje dat ze in jou hebben gecreëerd, geprojecteerd. Je bent namelijk een gezond lichaam waard! Een gezond en gelukkig leven! Tekorten zijn er omdat dit zo is gecreëerd  in deze wereld.

 

Kom in je kracht en ga voor jezelf leven, want dat is het leven wat je waard bent! Jij in je kracht, gelukkig, ongelimiteerd, gezond en bewust in het moment.

 

Waarom is er controle over de mensheid, waarom is er een leger, waarom is er bespoten eten, waarom zit er zoveel shit in ons eten en drinken? Waarom creëren ze goed en slecht? Waarom zijn er verschillende geloven?

 

Is niet iedereen een ziel en heeft niet iedereen recht op vrijheid en een gelukkig leven?

 

Waarom bestaan er machtsmiddelen, waarom manipuleren mensen, waarom wordt er je geleerd je aan te passen, Vertellen ze jou dat het egoïstisch is wanneer jij je niet aanpast? Manipulatie. is het niet veel egoïstischer dat ze jou in het systeem houden en deze controle over iedereen hebben? Is het echt egoïstisch wanneer jij voor jezelf kiest en jezelf gelukkig maakt? Lijkt mij niet, ze laten je dat doen geloven, maar feite blijft dat we allemaal een ziel zijn en wij het allemaal verdienen om gelukkig te zijn.

 

Alles wat je is geleerd moet je eigenlijk omdraaien. Eigenwaarde, de weg naar jezelf vanuit je hart, leven vanuit je ziel.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0