Beschermingsmechanismen

Beschermingsmechanismen · 10. februari 2023
Controle issues komen vanuit je ego. Het is een beschermingsmechanisme die je hebt opgebouwd om jezelf te beschermen, alleen werkt deze beschermingsmechanisme averechts, want het verstikt mensen letterlijk met deze issues.
Beschermingsmechanismen · 06. februari 2023
Vaak als je gelukkig bent, neemt je hoofd het over. Je gedachten zijn gewend om kritiek te leveren. Wanneer je bewust in de kleinere momentjes je gelukkig voelt, zal dit meer en meer in je leven worden. Vaak wanneer het meer en meer wordt, ga je denken en het denken is juist wat je niet moet doen.
Beschermingsmechanismen · 06. januari 2023
Wat zijn beschermingsmechanismen?
Beschermingsmechanismen · 25. november 2022
Wanneer jij keuzes maakt vanuit angst is het geen liefde maar ego.. Keuzes vanuit angst komen voort vanuit een beschermingsmechanisme. Keuzes van uit je hart, dat is liefde.
Beschermingsmechanismen · 08. november 2022
Dit betekent letterlijk dat je aan staat. Je staat aan om te geven, aan om in de aanval te zijn, aan om te doen, om te gaan, om bezig te blijven. Je draagt de wereld eigenlijk op je schouders, maar je bent niet anders gewend.
Beschermingsmechanismen · 08. oktober 2022
De angst van het kwetsen heeft ook wel iets te maken met verlatingsangst
Beschermingsmechanismen · 27. augustus 2022
Een voorbeeld: Een kind wordt voor de eerste keer naar de crèche gebracht en hij of zij heeft totaal geen idee wat er gebeurt. Je laat het kind achter, hij of zij begint te huilen of uit zich juist niet en is het al begonnen met aanpassen. Ondertussen wanneer het kind alleen gelaten wordt, is de trauma al begonnen en wordt opgeslagen in het lichaam.
Beschermingsmechanismen · 11. augustus 2022
Depressie en angst zijn 2 dingen waar veel mensen last van hebben. Dit heeft te maken met de programmering die zij hebben en de geloofsovertuigingen die zij hebben. Depressie geeft aan dat jij echt veel te veel van jezelf hebt gegeven en dat je moet leren om aan jezelf te geven.
Beschermingsmechanismen · 12. mei 2022
Manipulatie Ontkenning, aanval, omdraaien, slachtoffer en beschuldigen, het zijn allemaal dingen die iemand die je manipuleert gebruikt. De ontkenning.. 'hoe kom je er bij, dat is niet zo' De aanval.. 'wat denk je wel niet' Omdraaien.. 'je ziet het verkeerd' Slachtoffer.. 'waarom denk je altijd het slechtste over mij' Beschuldigen.. 'jij bent degene die alles zo ziet' Zo zijn er zoveel termen die narcisten gebruiken in manipulatie. Op gevoel werken, slachtoffer spelen, dingen omdraaien,...