· 

Innerlijk kind en ego

 

Wat is het verschil tussen het innerlijke kind en het ego. Het innerlijke kind is het deel van jou dat jij onderdrukt en dat naar boven wil komen om van gehouden te worden, dat is het deel van jou dat liefde nodig heeft en het ego probeert dat deel te beschermen omdat het ego niet wil dat dat deel van jou gekwetst wordt, pijn voelt en denkt dat wanneer je dat deel naar boven laat komen je niet goed genoeg bent, omdat het ego is geprogrammeerd om niet te voelen en te onderdrukken.

 

Het innerlijk kind van jou is juist een prachtig deel van jou dat jij naar boven mag laten komen. Het stukje dat aandacht en liefde verdient. Het ego is een beschermingsmechanisme waar je ook naar mag kijken en het comfort mag bieden. Het ego maakt alleen maar beslissingen om het innerlijke kind te beschermen en wanneer dat deel van jou een wond draagt, mag je het liefde geven.

Het is aan jou dat jij dat deel in je zelf heelt en gewoon naar boven laat komen om naar te kijken en het aandacht te geven. Zo kom je in je kracht.

 

Wanneer je getriggered bent komt dat gewonde innerlijke kind vaak naar boven.

 

2 mensen die ruzie maken zijn ook 2 volwassenen die worden gedreven vanuit hun innerlijke kind trauma. Er is geen deel van jou goed of slecht en het is ook oké dat je ego dingen wil, want we zijn hier om te leven en we mogen ook gewoon leven. Dus het ego mag dingen willen. 

 

We zijn hier allemaal om te creëren, om te ervaren om te voelen, we zijn alleen geprogrammeerd zodat we onder controle blijven en controle willen uitoefenen, maar dat is hetgeen waar de mensheid nu van wakker wordt.

 

Mensen gaan inzien dat zij leven om zichzelf gelukkig te maken, mensen gaan inzien dat zij van zichzelf mogen houden en dat elk deeltje van hun liefde mag ontvangen.

Elk deeltje van jou verdiend het om geliefd te zijn!

Dat je liefdevol naar jezelf mag zijn, omdat je dat verdient. Dat jij het beste uit het leven verdient en dat je het beste leven voor jezelf kan creëren.

Dat begint bij het houden van je innerlijke kind en deze aandacht te geven. Daarbij mag je kijken naar het ego.. 

 

Waar zijn jou keuzes op gebaseerd? Drijf jij vanuit angst of liefde? 

 

Het leven is juist aan jou gegeven om dankbaar voor te zijn dat je hier ieder moment mag en kan zijn. Dat je alles kan doen wat je maar wil en dat je kan voelen! Het is juist oké om alles te voelen. Het is oké dat je van het leven mag en kan genieten met alles er op en er aan. Het is juist goed om van jezelf te houden en je innerlijke aandacht te geven.

 

Mensen gaan weer inzien dat ze waardevol zijn en de waarde van het leven zelf. Je hoeft daar niks extra's voor te geven.. Je hoeft niet te doen wat je niet wil of wat niet goed voelt. Jij mag reageren op wat voor jou goed voelt.

 

Wanneer je liefdevol voor jezelf bent en leert er emotioneel voor jezelf te zijn.. (Dit doe je doordat je gevoel leert te voelen en het gevoel leert toe te laten. Alle gevoelens van jezelf!) heel je het gewonde innerlijke kind en leer je je keuzes niet meer te maken vanuit je trauma responses (zoals ze dat noemen) of vanuit je ego, maar vanuit jouzelf en wat jij echt wil.

 

We denken vaak dat we iets willen, omdat dat is wat we aantrekken om van te leren. Zodra je de liefde voor jezelf hebt gevonden, zal je gaan zien dat je altijd voor minder bent gegaan dan dat je verdient en dat je hele andere dingen vanuit het leven wil. Alles wat was is niet meer zo en is voor jou ook niet meer belangrijk. Alles wat is in het moment gaat er veel meer toe doen. De relaties worden puurder en meer oprecht en dit komt omdat de relatie met jezelf puurder en oprecht is geworden. 

 

Luister naar jezelf en je innerlijke kind, want hij of zij mag er gewoon zijn en is daar om gehoord te worden.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0