· 

Een ego dood

Ik had er wel eens over gelezen en kon me er een voorstelling bij maken, alleen weet je pas echt wat het inhoud wanneer je er zelf eentje meemaakt. 

 

Wat is een ego? Denk daarbij aan wat een persoon 'wil' en daarbij hoort het begrip 'aards denken'. aards denken is überhaupt denken vanuit je brein. 

 

Wakker worden en Helen gaan in bepaalde fasen. 

 

Het eerste dat je gaat begrijpen is hoe de wereld en jij zelf in elkaar zit, en dat de 'aangeleerde' werkelijkheid slechts een geprojecteerde werkelijkheid is.

 

Mensen leven vanuit hun ego en dat is niet slecht want het ego is je gegeven in dit leven om mee te leven, dus je ego accepteren is het beste wat je kan doen. Zegt niet dat je volgens dat ego moet leven, het zegt dat je hem accepteert, herkent, en liefdevol laat, geen oordeel aan hecht.

Het ego is je beschermingsmechanisme en die is niet slecht, je moet hem alleen herkennen, het is namelijk niet wie jij bent in essentie. Wanneer je de liefde en eigenwaarde voor jezelf terugvindt, vind je ook de liefde en waarde van de mensheid, de wereld en alles daarin en eromheen, dan vind je de liefde in alles. 

 

In de eerste fase ga je jezelf leren kennen en ga je leren inzien hoe jij de wereld om je heen hebt gecreëerd, want je eigen wereld is precies hoe jij hem hebt gecreëerd, dus kijk goed naar hoe jij je wereld leeft, welke mensen zie jij daar in, wat vertellen deze mensen jou, dit is namelijk wat jij jezelf vertelt. Dit ga je steeds beter en beter begrijpen, het niet forceren, maar wees gewoon nieuwsgierig naar jezelf en leer over jezelf. Mediteer en ga in alle rust zitten, kijk wat naar boven komt, laat je hersenen gaan, laat de controle los, want alles is goed, ALLES! gedachten, emoties, gevoelens, leer er mee en er in zitten, accepteer het en laat alles gebeuren wat gebeurt in dat moment.

 

Vervolgens begint de Heling, alles wat je voelt mag je voelen, de pijn, het geluk, wat er ook komt, alles mag je voelen en alles is oké, accepteer het gevoel, zonder er bij na te denken en weet dat het oké is wat je voelt, wees lief voor jezelf, welk gevoel er ook naar boven komt, accepteer het. Volledige acceptatie in hoe jij bent, in je ego, in je gevoel, in je gedachten, in alles, volledige acceptatie, weet dat het oké is en dat je in essentie dit niet bent, maar dat dit je mensenleven is die jij optimaal mag leven, ervaren en voelen en dat alles hier oké in is. 

 

Het is namelijk jezelf leren kennen en geloof me dat is heel veel, want het is je mensenleven, je essentie, je gevoelens, je emoties en je gedachten. Hier staat geen tijd voor en alles hier in is goed. 

Een ieder zijn eigen reis, zijn eigen wakker worden, zijn eigen heling, zijn eigen leven. Een ego dood kun je op verschillende manieren meemaken en ook meerdere malen meemaken, voelen. 

 

Het is namelijk het ego dat je in een bepaalde manier in de grip houdt en die ga je herkennen in het jezelf leren kennen en hem accepteren, wanneer je dit oefent en met jezelf bezig bent, de focus leeft op jou en niet op de buitenwereld en hier in met jou gaat zitten, komt ineens het gevoel en de transformatie dat die ego de controle niet meer over jou heeft. Ineens is er een gevoel en een besef, dat deze ego, dus hoe jij iets zag, niet meer de controle heeft en dat je het vanuit je essentie gaat ervaren. Het besef, de bewustwording, de liefde, het gevoel het is in eens daar en je ziet hetgeen heel anders. Je gaat het zien en ervaren vanuit de pure jij. De antwoorden komen tot jou en dit hoeven geen letterlijke antwoorden te zijn, maar alles is op dit gebied ineens duidelijk. 

 

Dit kan op elk gebied zijn, dit in in angst zijn, in liefde, in werk, in alles, en een ego dood op verschillende gebieden gebeuren, ook hierin is alles goed. Je hoeft het niet te forceren, want forceren is ego en controle, het gaat juist om de acceptatie, loslaten en lief zijn voor jezelf. 

Jezelf accepteren, ook je schaduwkant. Elke kant van je zelf. Er inzitten, vertrouwen met je zelf opbouwen, liefde voor jezelf opbouwen, jezelf leren kennen, accepteren en vertrouwen, de rest komt vanzelf.

 

Als je wil leven vanuit je pure essentie, laat het willen dan los en ga met jezelf zitten. 

 

Weet dat alles omhoog zal komen, angsten, gevoelens, alles. Weet dat je op een bepaald moment het gevoel hebt dat alles niet zo gaat zoals je denkt dat het zal gaan.

 

Weet dat je, wanneer je accepteert, momenten zal hebben

  • dat het heel goed met je gaat
  • dat je momenten zal hebben dat het helemaal niet goed met je gaat
  • dat je momenten zal hebben dat je fit bent
  • dat je momenten zal hebben dat je heel moe bent
  • dat je emoties alle kanten op zullen gaan
  • dat je leert alles te voelen en alles los te laten
  • dat wat er ook gebeurt voor jou gebeurt (het valt je toe) om de weg terug te vinden naar jou inner self.
  • dat het gaat om vertrouwen
  • dat wat er ook gebeurt en wat je ook voelt en hoe donker het ook lijkt, het gebeurd voor jou en wanneer je deze fase accepteert en vertrouwen hebt, je heel dicht zit bij een ego dood en weet dat deze vanzelf komt. Alles is goed. Alles is acceptatie van zelf. Alles is zelfliefde, eigenwaarde. Alles ben jij en jij bent liefde. 

Wat het ego je al die tijd heeft voorgehouden en verteld, is niet meer. Het is nu hoe jij het ziet vanuit jouw gevoel, vanuit jouw liefde er voor en vanuit dat je er geen controle meer over wil hebben. Je voelt dat alles oké is.

 

'Weet dat de kracht van het bewustzijn in ieder mens, de grootste troef is die de mensheid bezit'

Reactie schrijven

Commentaren: 0